Karhu raateli joulutapahtumien lemmikkiporon Ähtärissä

Maaseutumatkailuyrityksen nimikkoporo joutui karhun kynsiin maanantain ja tiistain välisenä yönä Ähtärissä. Karhu tunkeutui yrityksen porotarhaan ja raateli alueen joulutapahtumissa tunnetuksi tulleen Lumikko-poron. Porotarha sijaitsee lähellä matkailuyrityksen pihapiiriä.

luonto

Karhu on raadellut maanantain ja tiistain vastaisena yönä matkailuyrityksen poron Ähtärin Niemiskylässä.

Karhu oli tunkeutunut riista-aidan läpi 3,5 hehtaarin porotarhaan. Se oli mennyt aitaukseen sisään ja tullut pois eri paikoista.

Jäljet varmistettu

Tarhassa oli kuusi poroa, joista karhu oli tappanut maaseutumatkailuyrityksen joulutapahtumiin kouluttaman Lumikko-poron. Paikalliset petoasiantuntijat varmistivat karhun vierailun alueelta löytyneestä tassun jäljestä ja raatelujäljistä.

– Naapuri soitti aamulla, että teidän poroaidan läpi on menty. Laskin nopeasti porot ja huomasin, että yksi puuttuu. Vähän myöhemmin löysin sitten valkoisen Lumikko-poromme pusikosta. Se oli raadeltu, mutta karhu oli syönyt siitä vain pienen palan, maaseutuyrittäjä Altti Syrjänen selvittää.

– Karhu oli raadellut juuri sen poron, jonka kanssa olen viime vuodet vieraillut erilaisissa tapahtumissa. Tuskin Lumikolle löytyy korvaajaa vielä ensi joulun ajaksi, Syrjänen harmittelee.

Porot ovat ilahduttaneet Syrjästen matkailutilalla paitsi kotimaan myös lisääntyvää venäläisten matkailijoiden joukkoa.

"Jotain on nyt tehtävä"

Altti Syrjänen tietää, että Ähtärissä liikkuu paljon petoeläimiä.

– Ne eivät ole aiheuttaneet meille aiemmin mitään vahinkoa, mutta nyt tämä karhu tuli liian lähelle pihapiiriä. Haluan nostaa nyt keskustelua siitä, että asialle täytyy tehdä jotain. Pian täällä ovat sudetkin.

Altti Syrjänen pohti tiistaina illansuussa, miten suojata porotarha.

– Karhu voi palata hakemaan saalistaan.