1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Softengine saa Seinäjoen kaupungin Komia-palkinnon

Suomen euroviisuedustaja Softengine saa Seinäjoen Seudun Elinkeinokeskuksen ja Suomalaisen Tangon Satumaa ry:n tämänvuotisen KOMIA-palkinnon. Perusteena yhtyeen Seinäjoelle tuoma positiivinen julkisuus.

Softengine kohtasi kotiyleisönsä Seinäjoella. Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Suomea Eurovision laulukilpailuissa edustanut seinäjokinen Softengine-yhtye saa Seinäjoen seudun Elinkeinokeskuksen ja Suomalaisen Tangon Satumaa ry:n myöntämän KOMIA-palkinnon.

KOMIA-palkinto luovutetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka myönteisellä ja kiinnostavalla tavalla on tuonut julkisuudessa esiin Seinäjoen kaupungin vahvuuksia, sen kulttuuria ja elinkeinoelämää ja samalla edistänyt eteläpohjalaisen elämänlaadun tuntemusta.

– Softengine on esiintymisellään ja saavutuksellaan tuonut hyvää julkisuutta Seinäjoelle ja koko Etelä-Pohjanmaalle. Se on hyvä osoitus siitä, että ahkeruudella, luovuudella ja rohkeudella voi päästä hyviin tuloksiin, kuvailee Suomalainen Tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio.

Ylä-Aution mukaan Seinäjoki on saanut Softenginen menestyksen myötä paljon positiivista julkisuutta.

– Sitä on vaikea arvioida euromääräisesti, mutta julkisuus on vahvistanut Seinäjoen asemaa kulttuuri- ja tapahtumakaupunkina, ja antanut merkitystä Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistolle. Että siellä on niin hyvää opetusta, että sieltä voi nousta näin hyvään menestykseen, Ylä-Autio sanoo.

KOMIA-palkinto luovutetaan Softenginelle kesäkuun alussa.

– He saavat komiat pokaalit ja tuhannen euron stipendin, jonka voivat käyttää haluamallaan tavalla omaksi tai yhtyeen hyväksi, Ilmari Ylä-Autio sanoo.