1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

PowerParkin liikekeskus tuo 70 työpaikkaa Alahärmään

Huvipuisto PowerParkin kylkeen Kauhavan Alahärmässä avattava liikekeskus työllistää 70 ihmistä. Osa työpaikoista syntyy kauppakeskuksen yrityksiin, mutta myös PowerParkin ympärivuotiset työpaikat lisääntyvät kauppakeskuksen myötä muutamiin kymmeniin.

Kuva: Mari Latva-Karjanmaa / YLE

Ravintoloita ja erikoisliikkeitä tarjoava RoadHouse-liikekeskus tavoittelee vuosittain miljoonaa kävijää. Keskuksessa on neliöitä 5000 ja liiketiloja yhteensä kymmenen.

PowerParkin johtaja Mikko Kiviluoma pitää kauppakeskuksen työllisyysvaikutusta merkittävänä juuri siksi, että nyt seudulle saadaan ympärivuotisia työpaikkoja. Kiviluoma uskoo, että kauppakeskus piristää alueen taloutta laajemminkin.

Matkailubisnes on Alahärmässä merkittävä työllistäjä sesonkiaikana. Huvipuisto kaikkine toimintoineen työllistää kesäisin noin 450 ihmistä.

PowerParkiin odotetaan kesällä 450 000 kävijää. Mikko Kiviluoman mukaan yrityksen liikevaihtoon tavoitellaan 15 prosentin kasvua.

– Pelkät  kävijämäärät eivät kerro koko totuutta. Olennaista on se, kuinka paljon kävijät käyttävät rahaa vierailunsa aikana, sanoo Kiviluoma.