Vuoden muotiteko -palkinto tekstiilijätteen kierrättäjälle

Pure Waste Textiles -yritys tekee keräämästään tekstiilijätteestä lankaa, josta tehdään uudeelleen kankaita ja vaatteita.

Kuva: Pure Waste Textiles

Vuoden suomalainen muotiteko -palkinnon on saanut Pure Waste Textiles Oy. Yritys kerää tekstiiliteollisuudelta tekstiilijätettä ja prosessoi raaka-aineen takaisin kuitumuotoon. Kierrätetty kuitu kehrätään langaksi ja jalostetaan edelleen neuloksiksi, kankaiksi, asusteiksi ja vaatteiksi.

Pure Waste Textiles (siirryt toiseen palveluun) pyrkii tuotteillaan valistamaan kuluttajia ostopäätösten vaikutuksista. Yritys on kehittänyt muun muassa vedettömän T-paidan, jonka tuotannossa vettä ei käytetä lainkaan, vaikka perinteisen ensituotetun puuvillaisen T-paidan valmistamiseen käytetään jopa 2 700 litraa puhdasta vettä.

Yritys on aloittanut yhteistyön Pohjoismaiden ainoan farkkutehtaan keiteleläisen M.A.S.I Companyn kanssa. Yhteistyöllä suomalaiset yritykset palvelevat yhdessä pohjoismaisia ja eurooppalaisia vastuulliseen tuotantoon panostavia designer-merkkejä.

Tekstiili- ja vaatetusteollisuus Finatex ry:n Vuoden suomalainen muotiteko -palkinto luovutetaan vuosittain henkilölle, instituutiolle tai muulle taholle, joka on tehnyt kotimaista tekstiili- ja vaatetusalaa vuoden aikana tunnetuksi omalla persoonallisella tavallaan.