8-vuotiaan tytön tapauksessa epäillään virkarikoksista myös terveydenhuollon henkilöstöä

Syyttäjän mukaan kaikki virkarikoksista epäillyt ovat olleet tekemisissä surmatun tytön kanssa tämän kahden viimeisen elinvuoden aikana.

Kotimaa

Helsingissä kaksi vuotta sitten murhatun 8-vuotiaan tytön tapauksessa virkarikoksesta epäiltyjen määrä on kasvanut 12:een. Uudet epäillyt ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

Tapauksessa on jo aiemmin ollut epäiltynä kolme lastensuojelun työntekijää.

Syyttäjä Tuire Tamminiemen mukaan epäiltyjen määrä laajeni huhtikuun alussa valmistuneessa lisätutkinnassa.

– Lisätutkinnassa kuultiin terveydenhoitoalan ihmisiä, jotka ovat olleet tekemisissä lapsen asioiden kanssa, Tamminiemi selittää.

Syyttäjän mukaan kaikki epäillyt ovat henkilöitä, joita lapsi on tavannut ja jotka ovat osallistuneet hänen asioidensa hoitoon.

– Tässä on käyty läpi tarkasti lapsen kahden viimeisen elinvuoden ajalta kaikki tilanteet, jolloin hän on ollut sosiaaliviranomaisten ja terveydenhoitohenkilökunnan kanssa tekemisissä, Tamminiemi sanoo.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Epäillyt virkarikokset ovat nyt syyteharkinnassa. Syyttäjän mukaan syyteharkinta on määrä saada valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä.

Käräjäoikeus tuomitsi 8-vuotiaan tytön isän ja tämän naisystävän elinkautiseen vankeuteen murhasta viime vuoden keväänä. Oikeus piti lapsen surmaa ja sitä edeltäneitä tapahtumia poikkeuksellisen raakoina ja julmina. Hovioikeus piti tuomiot ennallaan syksyllä 2013.

Tytön kaltoinkohteluun ei puututtu, vaikka hänestä oli tehty 11 lastensuojeluilmoitusta.

Virkarikoksesta epäiltyjen määrän kasvamisesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).