Keskustelu kouluverkosta sai vain harvan hämeenlinnalaisen liikkeelle

Vain kolmisenkymmentä lähti kuulemaan kaupungin suunnitelmista uudistaa kouluverkko. Monet vanhemmat halusivat pienten koulujen säilyvän.

koulut
Luokkahuone pulpetit tyhjinä
YLE / Häme

Hämeenlinnan kaupungin suunnitelmat kouluverkon uudistamiseksi saivat nyrpeän vastaan oton. Keskiviikkona järjestetty yleisökuuleminen keräsi paikalle noin 30 asiasta kiinnostunutta. Kaupunki sai kuitenkin kiitosta tilaisuuden järjestämisestä.

– Minusta on tosi hyvä, että näitä järjestetään näin kolmena eri keskiviikkona. Yllättävän vähän vaan on paikalla vanhempia, hieman se ihmetyttää, sanoo Anne Behm.

Eilisessä tilaisuudessa esiteltiin kolme suunniteltua vaihtoehtoa kouluverkon uudistamiseksi. Eniten keskustelua herättivät oppilaiden keskittäminen suuriin yksiköihin ja koulumatkat. Suurimmat kaupungin suunnitelmissaan esittämistä kouluista olisivat noin 900 oppilaan kouluja. Monet vanhemmat toivoivat pienten ja keskisuurien koulujen säilymistä.

Yksi vaihtoehto olisi nykyisen kouluverkon tiivistäminen ja uudisrakentaminen. Toinen vaihtoehto pitää sisällään runsaasti vanhojen koulujen peruskorjausta ja hieman uudisrakentamista. Kolmannessa vaihtoehdossa Myllymäelle keskitettäisiin keskustan kouluja ja itäisen ja läntisen laitakaupungin kouluja peruskorjattaisiin.

– Hyvä kuulla perusteluja. Ensin vastustin koulujen uudisrakentamisvaihtoehtoa, mutta nyt kun täällä tilaisuudessa kuulin perusteluja siitä, mihin meidän yhteiset varat riittävät, se ei enää kuulosta niin pahalta vaihtoehdolta, kommentoi. Anne Behm.

– Itse olen sitä mieltä, että pieni on kaunista ja että lapsilla olisi parempi olla pienemmissä yksiköissä. Parhaimmillaan koulu olisi sellainen, että kaikki opettajat tuntisivat kaikki lapset, sanoo hämeenlinnalainen Ilari Sauroja.

Seuraava keskustelutilaisuus järjestetään Jukolan koulun ruokasalissa ensi keskiviikkona 21.5.