Ahneus vie taloutta eteenpäin

Lars Strangin mielestä ahneus on positiivinen voima, joka parhaimmillaan edistää taloutta. Toki siihen liittyy myös lieveilmiötä, joista kirjoitan tässä romaanissa. Strang on toiminut neljä vuosikymmentä liikkeenjohdossa ja tuntee hyvin liike-elämää.

kirjallisuus
Lars Strang.
Nadja Nowakin ja Seppo Puttosen vieraana on esikoiskirjailija Lars Strang.

Silmänrappeumataudilla ja elinkaupoilla tehdään hämärää rahaa jännitysromaanissa Näön vuoksi. Suomalaisfirma Eye Clinic on tekemässä läpimurtoa silmänrappeumataudin hoidossa. Ratkaisevasti edellä on intialainen HCL lääkeyritys. Suomalaisyrityksen rahoittajat ovat vetäytymässä pois ja silloin Marius Scröder, Arto Pikkala ja Joel Härkälä turvautuvat laittomuuksiin.

Lars Strang on tarttunut ajankohtaiseen aiheeseen kirjoittaessaan, kuinka ahneus ja rikollisuus liittyvät lääketeollisuuteen. Ihmisten parantaminen ja sairauksien hoitaminen eivät ole tärkeintä, vaan voiton tekeminen.

Suomen lisäksi kirjan tapahtumat sijoittuvat Intiaan. Siellä näennäisesti humaani firma tekee voittoa köyhien ihmisten elinkaupalla. Strang on löytänyt hyvän ja ajankohtaisen aiheen esikoiseensa. Näön vuoksi on ensimmäinen kolmen jännitysromaanin sarjasta.