1. yle.fi
  2. Uutiset

Ivalon tytöllä on raameja Tangokuningattareksi

Rovaniemellä nykyään asuva Piia Karppinen on pesunkestävä Lapin tyttö. Hän on kotoisin Ivalosta, jossa kipinä tangoihin pelmahti roihuihin jo nuorena. Tangoissa Piiaa viehättää tunne ja tunteellisuus, se sanoma joka välittyy kun esittäjä on sinut kappaleen kanssa.

viihde
Tangokokelas Piia Karppinen
Juha Mäntykenttä / Yle

Piia Karppinen on itseoppinut laulunharrastaja. Julkiseen esiintymiseen hän on tottunut karaoken kautta ja hän pitää ihmisille laulamisesta. Yleisön läsnäolo saa aikaan kutinan joka hyvään suoritukseen vaaditaan.

– Pieni jännitys on vain hyvästä, sillä se saa yrittämään parastaan. Eihän sitä kukaan halua mokata tahallaan. Silloin kun vähän jännittää saavuttaa paremmin sen tunnetilan joka kappaleen tulkintaan vaaditaan. Ei sen saakaan olla liian helppoa, Piia naurahtaa.

Karaoken kasvattama

Karaokebaarien lisäksi Piia tunnustaa laulavansa myös itsekseen siivotessaan ja suihkussa. Silloin soi asuntoyhtiössä tango.

– Kyllähän naapurit ovat tottuneet huomaamaan, koska meillä on siivouspäivä. Lapin tango tulee kuin luonnostaan silloin. Onneksi en kuitenkaan ole mikään siivoushullu, saattaisi naapurien kärsivällisyys olla silloin jo koetuksella, Piia Karppinen kertoo.

Kolmen pienen lapsensa kanssa kotiäitinä nykään oleva Piia Karppinen ei osaa kuvitella mitä tulisi tapahtumaan, jos Tangomarkkinoilla kävisi flaksi. Karaokebaarit vaihtuvat varmuudella silloin suurempiin estradeihin.

– Pittää ottaa asiat sellaisena kun ne tulevat. Lapin tyttönä olen tottunut siihen, ettei kannata murehtia liikaa etukäteen. Jos pärjää, niin sitten pärjää, katotaan sitä sitten, Piia naurahtaa.

Piia Karppista ja muita Tangomarkkinoiden kilpailijoita voi äänestää täältä. Äänestää voi 26.5. asti.

Lue seuraavaksi