1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Maajoukkuekutsu tuli Erik Haulalle yllätyksenä

NHL-joukkue Minnesota Wildissa hienon kauden pelanneen Erik Haulan tie huipulle on kulkenut suomalaiskiekkoilijalle hieman harvinaisempaa reittiä. Pelaaja-agenttina toimivan isän mukaan kutsu MM-kisoihin tulikin USA:n yliopistosarjan kasvatille melko yllättäen.

urheilu
Erik Haula
Toni Kallio / Yle

Porilaislähtöinen Erik Haula on parhaillaan matkalla Minskiin vahvistamaan Suomen jääkiekkomaajoukkuetta. Mies kutsuttiin MM-kisoihin pikakomennuksella, kun kausi NHL:ssä päättyi alkuviikosta. Erikin isä Tomi kertoo, että kutsu tuli melkoisena yllätyksenä.

– Ennen kauden loppua ei otettu mitään yhteyttä. En tiedä kysyivätkö ensin muita ja sitten soittivat Erikille, mutta hyvin nopeasti tämä ratkaisu tuli.

Menestysodotukset luovat paineita

Erik mietti isänsä mukaan kisakomennusta tovin, mutta lähti sitten matkaan luottavaisin mielin.

– Erik pohti, että jos hyvän kauden päätteeksi menee MM-kisoihin ja epäonnistuu siellä, niin hänestä saa huonon kuvan pelaajana. Mutta puhuimme asiasta ja totesimme, että hyvin hän tuossa nipussa varmasti pärjää. Lopulta ratkaisu oli aika helppo tehdä, Tomi Haula toteaa.

Tie huipulle on vaatinut paljon töitä

Isän mukaan Erik on tehnyt paljon töitä päästäkseen tähän pisteeseen. Hän pelasi USA:n yliopistosarjassa useita vuosia ja päätyi lopulta Minnesota Wildin NHL-joukkueeseen farmisarjan kautta.

– Ei tällainen menestys tapahdu sormia napsauttamalla. Sen eteen pitää tehdä valtavasti töitä ja uhrauksia. Erik on kammennut itseään pikku hiljaa ylöspäin. Miken (Granlundin) loukkaantuminen nosti hänet lopulta kakkosketjuun ja sitten Erik tekikin seitsemässä pelissä seitsemän maalia. Hän on siis kulkenut käytännössä koko ajan eteenpäin, Tomi Haula toteaa.

Lue seuraavaksi