Tv:stä tuttu kokkikisaaja: Iso mediatalo halusi ruokablogini

MasterChef-kisastakin tutun kemiläisen Teijo Salonpään blogiharrastus muuttui viikoittaiseksi työksi.

Kotimaa
Teijo Salonpää
Risto Koskinen / Yle

Kemiläinen myyntipäällikkö Teijo Salonpää on pitänyt ruokablogia noin viiden vuoden ajan. Salonpään mukaan blogin kirjoittaminen on mukavaa vastapainoa päivätyölle ja alunperin hän kirjoitti vain omaksi iloksi.

– Ensimmäiseen blogiin innostus lähti ihan kirjoittamisen ilosta ja kun hyviä reseptejä ei koskaan itse muistanut. Täytyi siis kehittää jokin arkisto missä niitä säilyttää ja kun insinöörimies on taustaltaan, niin eihän niitä paperikansioissa voinut säilyttää, Salonpää hymyilee.

Salonpää yllättyi kun ruokablogi alkoi kiinnostaa laajemminkin internetissä ja blogia jaettiin muun muassa erilaisilla ruokasivustoilla. Reilu vuosi sitten myös iso mediatalo kiinnostui Salonpään kirjoituksista.

Välillä keittiö näyttää melkein valokuvastudiolta.

Teijo Salonpää

– Kävijämäärä nousi aika äkkiä ja ensimmäisen vuoden jälkeen lukijoita oli jo noin 200 päivässä. Yllättäen, noin vuosi sitten, myös eräs iso mediatalo tarjosi yhteistyötä ja halusi ostaa blogini. Eli tällä hetkellä pidän kaupallista Paahtaja-blogia ja sen ylläpidosta maksetaan kuukausikorvaus.

Ei yhteyttä kokkikisaan

Moni saattaisi luulla, että Salonpään kisaaminen MasterChef-ohjelmassa olisi poikinut mediatalon työtarjouksen, mutta näin ei kuitenkaan ole.

– Parasta oli että tarjouksella ei ollut mitään yhteyttä television kisaan. He päätyivät blogiini juuri sisällön ja hyvän ulkonäön puolesta ja tottakai se mairitteli.

Massasta erottuminen vaikeaa

Salonpää korostaa, että kirjoitusten lisäksi blogin ulkoasu ja valokuvat ovat tärkeitä. Massasta on vaikea erottua.

– Innostuin valokuvauksesta noin neljä vuotta sitten ja kiinnitän entistä enemmän huomiota sivujen ulkonäköön. Tuli hankittua vähän parempaa kalustoakin ja nyt välillä oma keittiö näyttääkin melkein valokuvastudiolta, Salonpää nauraa.

– Lisäksi kirjoittajan olisi hyvä erottua massasta. Reseptien ja valokuvien lisäksi tulisi olla muun muassa taustoittavaa tekstiä.

Paahtaja-blogin kirjoittaja Salonpää korostaa, että ruuan valmistamisen tulee olla ennen kaikkea mukavaa.

– Ruuan laittamisen täytyy olla hauskaa ja rentoa. Kaikkea pitää kokeilla. Jokainen ruoka ei välttämättä ole kirjoittamisen arvoista, mutta ei se estä niiden testaamista.