Jehovan todistajat luovuttavat salaisen ohjekirjansa ministereille huomenna

Uskonto- ja lakiasioista vastaavat ministerit puhuttivat Jehovan todistajien johtoa seurakunnissa toimivista oikeuskomiteoista.

Kotimaa
Sisäministeri Päivi Räsänen ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ja uskonnollisista asioista vastaava sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) tapasivat tänään Jehovan todistajien johtoa. Keskustelun aiheena olivat mm. Jehovan todistajien ns. oikeuskomiteat, jotka käsittelevät seurakuntien jäsenten säännöistä poikkeamisia.

Oikeuskomiteoiden toiminnan on moitittu rikkovan ihmisoikeuksia ja samalla peittelevän seurakuntien jäsenten tekemiä vakaviakin rikoksia.

Jehovan todistajien johto kertoi ministereille, että oikeuskomiteoiden toimintatapoja on muutettu viime aikoina. Niissä ei käsitellä enää varsinaisia rikoksia.

Oikeuskomiteoiden toimintaa ohjaa Jehovan todistajien johdon laatima salainen ohjekirja, jota eivät saa nähdä muut kuin seurakuntien johtajat. Yle Uutiset on saanut kirjan haltuunsa.

Jehovan todistajat lupasivat luovuttaa salaisen ohjekirjan ministereille huomenna perjantaina.