Koululaisen toivemenu täyttyy pyttipannusta – opettajilla omat eväät

Heinolan peruskouluissa vietettiin toiveruokaviikkoa. Listalta löytyivät odotetusti pyttipannu ja jauhelihakastike, mutta koululaisten suosikkiruokiin kuuluu yllättäen myös hernekeitto. Opettajat sen sijaan ottavat pyttipannupäivänä usein omat eväät laukkuun.

ilmiöt
Pannaria ja hernekeittoa.
Pannaria ja hernekeittoa. Armeijassa on torstai.Yle

Heinolan peruskouluissa on tällä viikolla syöty lasten toiveruokia. Keittiö on toteuttanut parhaansa mukaan ruokia, jotka tuntuvat olevan vuodesta toiseen lempiruokien listalla.

– Kaikkein eniten toivottiin pyttipannua, kertoo Heinolan keskustan koulujen ravitsemuspäällikkö Eila Sibenberg.

Heinolassa toiveruokaviikko on järjestetty jo useampana vuonna kouluvuoden huipennukseksi. Tänä vuonna kouluissa herkutellaan pyttipannulla, jauhelihakastikkeella, nakeilla, hampurilaisilla ja hernekeitolla.

– Hampurilaiset on jokeriruoka, niitä emme ole koskaan ennen valmistaneet. Tänä vuonna toivojat olivat ala-asteikäisiä, ja joka päivä toiveensa on esittänyt eri koulu.

Hernekeitto kuuluu koululaisten ykköskeittoihin, tietää Sibenberg. Muihin keittoihin verrattuna hernaria valmistetaan huomattavasti enemmän.

Jos taas henkilökunta saisi päättää, ei joka vuosi listalta löytyvä pyttipannu välttämättä olisi menussa lainkaan.

– Henkilökunnalle tämä meidän normaali ruokalista on kovin kattava. Pyttipannupäivinä olen huomannut, että yhdellä jos toisellakin on omat eväät mukana, naurahtaa Sibenberg.