1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Särkänniemen uutuuslaite pyörittää kolmeen suuntaan – video

Särkänniemeen odotetaan kaikkien aikojen kesää. Ilmainen sisäänpääsy tuo mukanaan paljon tapahtumia ja elämyspuisto toivoo asiakkaiden löytävän paikan päälle muulloinkin kuin kerran kesässä. Lauantaina vietetään Särkänniemen avajaisia.

Viihde
Särkänniemen High Voltage -laite

Yksi Särkänniemen kesän kohokohdista on uutuuslaite High Voltage. Särkänniemen kehityspäällikkö Ville Aarresuo testasi kesän uutuuslaitetta ensimmäisten joukossa. Laite kohottaa kyytiläiset yli 15 metriin ja pyörittää kolmeen suuntaan.

– Hurjaa menoa! Vaunu pyörii vapaasti, mutta ajo on kuitenkin miellyttävä. Vähän ounastelin, että ehtiikö järvimaisemia ihastella, mutta ehtii, jos pystyy pitämään silmät auki.

Toimitusjohtaja Miikka Seppälä on myös innoissaan uudesta härvelistä, mutta ei ole vielä uskaltautunut sen kyytiin.

– Olen jänishousu, minua oikeasti jännittää. Mutta lupaan, että käyn vielä tämän kesän aikana, Seppälä sanoo.

Rakkaus roihuaa myös Särkässä

Pirkanmaan seudun markkinointihanke Tampere All Bright on lanseerannut tästä vuodesta rakkauden vuoden seutukunnalle. Rakkaus näkyy vahvasti myös elämyspuistossa. Särkänniemessä voi sanoa tahdon delfiinien todistaessa tai vaikka Näsinneulassa tai Huvimaja-karusellissa. Koiramäen juhannushäistä vielä haaveillaan.

Olen jänishousu, minua oikeasti jännittää. Mutta lupaan, että käyn vielä tämän kesän aikana.

Miikka Seppälä

– Sulhasia on huolettanut se, että on muitakin läsnä. Toivottavasti Koiramäen juhannushäihin löytyy vielä sellainen pariskunta, jolla on pilkettä silmäkulmassa, sanoo tuotepäällikkö Maria Eskelinen.

Sinkkurannekkeen avulla voi rakkausviikonloppuina bongata myös mahdolliset puolisokokelaat.

– Runoilija kiertää alueella tekemässä rakkausrunoja ja speed boat on valjastettu speed datingille, Eskelinen kertoo.

Ei kaikkia rahoja pois kerralla

Särkänniemeen houkutellaan myös muilla teemoilla. Yleisöä kositaan grillikisailuilla ja vesisodilla. Viime kesänä Särkänniemi sai paljon kritiikkiä rannekkeiden pakkomyynnistä esimerkiksi lapsille seuraa pitäville isovanhemmille. Tänä kesänä houkutellaan taas mummit ja kummit puistoon lasten kanssa viettämään aikaa. Lippuja voi ostaa jälleen yksitellen.

– Toivomme, että mahdollisimman moni pääsisi käymään. Emme hae viimeistä euroa, mutta ehkä volyymillä pystymme paikkaamaan sitä, mikä mahdollisesti edullisissa hinnoissa jää saamatta, arvioi toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Lippujen hintauudistus näkyy jo piristyneenä ennakkomyyntinä.

– Luokkaretkivarausten ja ennakkolipunmyynnin perusteella näyttää hyvältä. Mittarit ovat kaakossa, Seppälä sanoo.