1. yle.fi
  2. Uutiset

Extremerun liikuttaa tuhansia Vantaalla

Tapahtumasta on kasvanut neljässä vuodessa suosittu urheilutempaus. Vantaalle järjestäjät odottavat kaikkiaan 4 000 osallistujaa.

Kotimaan uutiset
Kuva viime vuoden tapahtumasta.
Kuva viime vuoden tapahtumasta.Onevision

Vantaan Hakunilan urheilupuistossa nähdään lauantaina todellista maastojuoksun riemua, kun Extremerun liikuttaa tuhansia osallistujia. Saksassa ilmiöksi noussut formaatti toteutettiin Suomessa ensimmäistä kertaa toukokuussa 2010.

Tänä vuonna Extremerun järjestetään jo neljällä paikkakunnalla. Nimestään huolimatta kyseessä ei ole kuitenkaan mikään vakavamielinen urheilutapahtuma, vaikka kilpailijoille ja hupimielellä liikkuville on omat sarjansa.

– Tämä on hauska ja hupimielinen juoksutapahtuma, joka sopii ihan kaiken kuntoisille ikään, sukupuoleen tai siviilisäätyyn katsomatta, järjestäjä Mika Hirvinen tiivistää tapahtuman idean.

Tapahtuman juoksuradalla keskeisessä roolissa ovat sen erilaiset esteet. Reitin varrella on muun muassa auton romuja, rangaskasoja, verkkoesteitä ja betoniseiniä.

Radalla eteen voi tulla myös yli kymmenen metriä korkeat "Goljatin portaat", vettä syökseviä tykkejä, vesiesteitä ja läpi ryömittäviä putkia. Hirvinen painottaa, että rata on haasteista huolimatta turvallinen.

– Juoksurata ei ole vaarallinen tai vaikea. Se rikkoo juoksurytmiä ja tuo elämyksiä jokaiselle.

Selvinpäin radalle

Tapahtuma on tullut tunnetuksi etenkin osanottajien persoonallisesta pukeutumisesta. Ulkopuolinen voisikin helposti kuvitella, että menossa ovat isot polttarit.

– Tänne voi tulla ihan sellaisena kuin on. Voi pukeutua hauskasti ja tulla ystävien kanssa viettämään urheilullinen päivä, Hirvinen taustoittaa osanottajien pukeutumisperinteitä.

Tapahtuman ikäraja on 16 vuotta. Alaikäiset joutuvat kuitenkin kysymään osallistumiseen vanhempien luvan, koska tapahtumassa on myös alkoholitarjoilua.

– Ensin hupi ja sitten juhlitaan. Päihtyneenä kilpaileminen on ehdottomasti kielletty, Hirvinen muistuttaa.

Vantaalle järjestäjät odottavat kaikkiaan jopa 4 000 osallistujaa.

Lue seuraavaksi