1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ihala, Raisio

Vesivahinkoinen koulurakennus huolestuttaa Raisiossa

Sisäilmaongelmien vuoksi raisiolaisia koululaisia ja opiskelijoita siirretään syksyllä evakkotiloihin. Ihalan koulun kuudesluokkalaiset ollaan sijoittamassa rakennukseen, jonka yhdessä osassa on vesivahinkoja. Kaupunki vakuuttaa varsinaisten väistötilojen olevan kunnossa.

Kuva: Tommi Parkkinen / Yle

Raisiossa on syntynyt huoli koululaisten sijoittamisesta evakkotiloihin. Raisiossa on syksyllä edessä usean opinahjon siirtyminen väistötiloihin sisäilmaongelmien vuoksi.

Krookilan koulussa tehdyissä homekoiratutkimuksissa on löytynyt ongelmia muun muassa alapohjan ja ulkoseinien liittymistä sekä kosteiden tilojen viemäreistä. Krookilan koulun oppilaita sijoitetaankin Ihalan koulun tiloihin.

Tästä syystä Ihalan koulun kuudesluokkalaisten on muutettava kauppaopistolta vapautuviin tiloihin. Kauppaopisto taasen siirtyy Deltamarin-yrityksen vanhaan toimistoon, sillä opiston nykyinen rakennus kärsii vesivahingoista.

Ihalan kuudesluokkalaisten vanhempien keskuudessa on heränyt huoli siitä, että oppilaat joutuvat samaan rakennukseen, jossa on vakavia kosteusongelmia. Nettipalvelu Youtubeen on mm. ladattu video, jossa kauppaopiston katosta vuotaa vettä lattialle sateisena päivänä.

Raision sivistysjohtajan Matti Sivosen mukaan kaupunki on todennut yhdessä terveystarkastajan kanssa tilat turvallisiksi.

– Se pääty, johon koululaiset sijoitetaan, on turvallinen. Rakennus on pitkä, ja vaikka toisessa päässä on kosteusongelmia, eivät ne vaikuta toisessa päässä työskentelyyn, vakuuttaa Sivonen.

Ihalan koulun rehtori Timo Tuusvuori ei ollut kuullut kosteusongelmista kauppaopiston tiloissa ennen Yle Turun yhteydenottoa.

Kauppaopistoon on siirtymässä neljä kutosluokkaa eli noin 80-90 oppilasta. Saman rakennuksen alakerran remontoiduissa tiloissa on tällä hetkellä kaupungin työterveyden ja hammashuollon toimintoja.