1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. museot

Museoiden yö kutsuu Linnoitukseen

Lappeenrannnan Linnoituksen museot ovat tänään lauantaina auki klo 11–23. Museoiden yön kunniaksi tarjolla on paljon ohjelmaa ja museoihin vapaa pääsy.

museot
Etelä-Karjalan taidemuseo
yle

Lappeenrannan linnoituksen museot juhlistavat kansainvälistä museoviikkoa uudella Museoiden yö -tapahtumalla. Taidemuseo, Etelä-Karjalan museo ja Ratsuväkimuseo ovat auki lauantaina kello 11–23.

– 18.5. on kansainvälinen museopäivä, joten me juhlistamme museopäivää sen aattona, kertoo Etelä-Karjalan taidemuseon amanuenssi Mona Taipale.

Linnoituksessa runsaasti erilaista ohjelmaa

Kaikissa museoissa on lauantaina paljon ohjelmaa. Taidemuseolla on muun muassa nykytanssia ja musiikkia. Etelä-Karjalan museolla on nukketeatteria aikuisille ja Etradin tulishow. Ratsuväkimuseossa paikalla on opas Raili Leino kello 18–20.

– Illan ohjelma on suunnattu aikuisille, mutta lapset toki voivat tulla mukaan. Esimerkiksi Emma Jussila-Schermanin nukketeatteri on aikuisille tehtyä nukketatteria, sanoo Mona Taipale.

– Mielenkiintoinen harvinaisuus on myös Mustaruutitykin laukaus Ratsuväkimuseon edustalla kello 18.

Linnoituksen opastuskierros lähtee ratsuväkimuseolta klo 20.30. Venäjänkielinen opastuskierros lähtee Pusupuiston kioskilta kello 13 ja 18.15.

Lue seuraavaksi