Hercule Poirotille etsitään kuumeisesti seuraajaa

Historialliset draamat ovat kiehtoneet tv-katsojia jo pitkään. Niin Hercule Poirot kuin Downton Abbeykin ovat nousseet kansainvälisiksi ilmiöiksi. Tv-yhtiöt kuitenkin etsivät historiallisten sarjojen sijaan nykydraamaa.

viihde
Hercule Poirot elokuvan lehdistökuvassa.
David Suchet on Hercule Poirot myös elokuvassa Idän pikajunan arvoitus.ITV

Yle TV1:n esittämien Hercule Poirot ja Mr Selfridge -sarjojen takaa löytyvän brittiläisen tv-yhtiön johtaja Ruth Clarke vieraili Suomessa alkuviikosta maailman suurimmassa julkisten palvelujen mediakonferenssissa Inputissa.

Hercule Poirot päättyi äskettäin televisiossa ja uutta mestarietsivää yritetään löytää täyttämään mestarietsivän jättämää aukkoa.

– Poirotin loppumista juhlittiin ja surtiin. Se on ollut ilmiömäinen sarja niin pitkään. Poirotin korvaajan etsiminen on avainasia. Television rikosetsivät ovat iso ja tärkeä asia. Suunnittelemme juuri muutamaa juttua ja toivomme, että voisimme jotenkin löytää hänelle seuraajan. Jos se on mitenkään mahdollista, Clarke nauraa.

Voisiko joku muu näytellä tulevaisuudessa Poirotia 25-vuotta roolia hallinneen David Suchetin sijaan?

– Se traumatisoisi minut. Mutta koskaan ei voi sanoa, että ei koskaan!

Yleisö rakastaa historiaa, tv-pomot vaativat nykydraamaa

Historiallinen draama on ollut televisiossa suosittua jo pitkään. Hercule Poirot_,_ Downton Abbey ja Mr Selfridgeovat sarjoja, joihin yleisö on luonut intohimoisen suhteen.

– Ihmiset ovat kiinnostuneita siitä, mitä oikeasti on tapahtunut ja myös menneen maailman perinnöstä. Downton Abbey on toiminut suunnannäyttäjänä esimerkiksi Mr Selfridgelle ja muulle periodidraamalle. Yläkerran ja alakerran väkeä kuvaavat, melkein saippuaoopperoiden tyyliset ohjelmat kumpuavat Downton Abbeysta. Uskon ihmisten rakastavan laatudraamaa ja vanhoja hyviä aikoja.

Clarke ei ole kuitenkaan varma miten pitkään periodidraama vielä jatkaa suursuosikkina.

– Kun työskentelemme kansainvälisten tv-yhtiöiden kanssa, he yleensä sanovat etsivänsä nykydraamaa. Silti periodidraamaa tilataan ja ostetaan ympäri maailmaa. Sanotaan, että halutaan nykyaikaista, mutta siitä huolimatta ihmiset rakastuvat historialliseen draamaan.