1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Dracula

Sympaattinen Dracula vaeltelee Joensuussa

Karelia ammattikorkeakoulun opiskelija Sami Hakkarainen tekee kreivi Draculasta kertovaa elokuvaa Joensuussa. Elokuva kertoo vanhasta taruhirviöstä uudella tavalla, jossa verta imevä monsteri rinnastetaan ihmiseen.

Sympatiaa kreivi Draculalle- elokuvan pääosaa näyttelee Petteri Palonen. Kuva: Anna Huttula / Yle

Karelia ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelija Sami Hakkarainen sai larppaamassa ollessaan poskettoman vision kreivi Draculasta istumassa vessassa. Ideasta kehittyi lyhytelokuva, jota kuvattiin Joensuussa.

– Sain tämän idean ollessani roolipelaamassa. Hahmothan eivät voi epäinhimillisyytensä takia käydä vessassa, joilloin vessataukojen takia hahmoa ei peluuteta. Kerran kävi sitten niin, että näin vessassa ollessani vampyyrin, jolla oli kaikki hienot vaatteet ja varusteet, naurahdin sen tuomalle mielikuvalle: vampyyri joka käy vessassa.

– Elokuvasta tulee realistinen, siinä Dracula asetetaan ihmisen asemaan. Draculalta on veri loppunut, eikä rahaa ole, joten hän joutuu sitä muilla keinoin hankkimaan. Kreivi on kuitenkin ihmisrakas, eikä lähtökohtaisesti halua ketään tappaa. Niinpä hän joutuu esimerkiksi KELAn luukulle jonottamaan.

Elokuvallaan Hakkarainen haluaa kertoa elämän realiteeteista.

– Haluan kertoa tällä elokuvalla sen, että oleellista elämässä ei ole lopulta mitkään mekaaniset toimenpiteet, jotka pitävät meitä hengissä,kuten raha ja ruoka, ne ovat sellaisia välttämättömyyksiä. Mutta oleellisinta on ihmiskontakti ja rakkaus.

Elokuvasta tulee realistinen, siinä Dracula asetetaan ihmisen asemaan

Sami Hakkarainen

–Elokuvassa käsitellään vakavia asioita huumorin keinoin, mutta varsinainen komedia se ei ole, summaa Hakkarainen.

Elokuvaa tehdään pienellä budjetilla talkoohenkisesti. Pienestä tuotantotiimistään huolimatta Hakkaraisella on suuret suunnitelmat elokuvan levitykseen.

– Meinaan lähettää tämän kaikille mahdollisille kotimaisille lyhytelokuvafestivaaleille sekä kilpailuihin, myös sopivan formaattisille ulkomaisille lyhytelokuvafestivaaleille.

Sympatiaa Kreivi Draculalle elokuvaa kuvattiin viikonloppuna Joensuussa. Elokuvasta tulee noin seitsenminuuttinen lyhytelokuva, ja se lienee valmis syksyllä.

_Korjattu 26.5. klo 15.10: Poistettu lause, jossa kerrottiin, että elokuvan kaikki tekijät ovat Karelia ammattikorkeakoulusta. _