Kuopion torikannen vesivuoto saattaa olla tekniikkakaivossa

Kuopion torin alla alla olevan kauppakeskuksen katon vesivuoto saattaa sijaita tekniikkakaivossa. Vuoto ilmeni keskiviikkoyön rankkasateiden jälkeen. Samaa kohtaa on korjattu aiemminkin.

vesivahingot
Vesisankoja kauppakeskuksen käytävällä
Pertti Huotari / Yle

Kuopion torin alla olevaan kauppakeskukseen vettä tiputteleva vuotokohta saattaa olla torikannessa olevassa tekniikkakaivossa. Vuodon syytä tutkittaessa on selvinnyt, että kaivossa ei ehkä ole riittävää tiivistystä. Samaa kohtaa on korjattu aiemminkin.

Toriremontin takuuaika on vielä voimassa, minkä takia vuodon korjaus kuuluu rakentajalle eli Skanskalle. Jos pysäköintiyhtiö tilaisi korjaajan muualta, se päättäisi takuun.

Kuopion torin alla sijaitsevassa kauppakeskus Apajassa havaittiin vuoto keskiviikkona yön rankkasateen jälkeen. Vuoto huomattiin katossa kauppakäytävän keskivaiheilla. Vettä tiputti sisään kohdasta, jota korjattiin edellisen kerran viime syksynä.

Kuopion Pysäköinnin toimitusjohtaja Ari Pääkkö arvioi, että torikannen kiveystä joudutaan avaamaan, jotta vuotokohta saadaan kunnolla korjattua.