Naimisiin voi mennä vaikka moottoripyörän kyydissä

Mikäli perinteiset kirkkohäät eivät kiinnosta, voi tuleva aviopari mennä naimisiin paremmin omaan makuun sopivassa paikassa. Papeille erikoisetkin vihkipaikat ovat tulleet tutuiksi. Vauhdikkaimmilta vihkiminen onnistuu vaikkapa moottoripyörän kyydissä.

Kotimaa
Tuore aviopari sotilas- ja lottapuvussa ottavat vastaan onnitteluja.
SA-kuva / YLE

Erikoisuuden tavoittelu menee häävalmisteluissa joskus pitkälle. Vihkiparit ovat esittäneet papeille ajoittain melko mielenkiintoisiakin toiveita vihkimiseen liittyen. Rauman kirkkoherra Seppo Sattilainen kertoo, että pyyntöihin pyritään suostumaan mahdollisuuksien mukaan.

– Sanotaan näin, että kunhan vihkiparin, papin ja häävieraiden terveys ei vaarannu, niin muita selkeitä rajoituksia vihkipaikalle ei ole asetettu.

Muita hääpareja ei sovi häiritä

Joitakin suosituksia papeille on silti annettu.

– Olemme ohjeistaneet, että jos erikoisempi vihkiminen vie paljon aikaa, niin se pitää tehdä sesonkiajan ulkopuolella. Näin muut vihkimiset eivät kärsi tällaisista pyynnöistä, Sattilainen toteaa.

Vihkiminen vaatii joskus papilta rohkeutta

Sattilaisen mukaan erikoisista vihkipaikoista esitetään toiveita melko harvoin. Yleensä pyynnöt koskevat jotakin kaunista luontokohdetta, mutta vauhdikkaampiakin pyyntöjä on eteen osunut.

– Kerran sanottiin, että pitäisi olla moottoripyörän kyydissä, kun ajetaan jotain kahtasataa. Mutta ne häät eivät sitten toteutuneet, joten ei tarvinnut miettiä vastausta pidempään. Vähän aikaa sitä toki harkitsin enkä tiedä olisiko rohkeus riittänyt. En ole sen alan miehiä, Sattilainen toteaa.