1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Aurinko on paras myyntipäällikkö – Tykkimäki avaa kauden suurin odotuksin

Huvipuisto odottaa uuden Aquapark-vesipuiston tuovan alueelle 35 000 uutta kävijää. Kauden avaukseen odotetaan paljon väkeä, sillä lämpötilojen ennakoidaan hipovan viikonloppuna jopa hellelukemia.

Aquapark on Tykkimäen huvipuiston tämän kesän uutuus. Kuva: Juha Korhonen / Yle

Kouvolan Tykkimäen huvipuisto avautuu yleisölle lauantaina. Toimitusjohtaja Sakari Pasanen myhäilee tyytyväisenä viikonlopun sääennusteen kuultuaan. Sateet ovat hieman haitanneet kauteen valmistautumista, mutta tulevaksi viikonlopuksi on luvattu lähes hellelukemia.

– Aurinko on meidän myyntipäällikkömme, toteaa toimitusjohtaja.

Tykkimäellä odotuksia nostaa uusi vesipuisto Aquapark. Kesäkuun 7. päivä avautuvan vesipuiston odotetaan tuovan Tykkimäkeen 35 000 uutta kävijää.

Sakari Pasanen myöntää, että vesipuiston rakentaminen on pienelle yhtiölle iso satsaus.

– Rehellisesti sanottuna tämä on meille jopa liian suuri investointi. Olemme kuitenkin aika tarkkaan haarukoineet, että lisähoukutin tuo myös lisää kävijöitä.

Huvipuistossa lasketaan, että turisti voisi nyt viipyä Tykkimäellä jopa kolme päivää. Yksi päivä vesipuistossa, yksi huvipuistossa ja yksi leirintäalueella. Mikäli vesipuisto löytää asiakkaita odotetusti, on seuraava askel juuri Tykkimäki Camping -leirintäalueen laajentaminen.