Sarjanousija MelU ei nöyristele – vakuuttavaa työtä liigassa

Naisten Liigan nousijaa Merilappi Unitedia vie eteenpäin voitontahto, joka huokuu yhteenhitsautuneesta joukkueesta. Ensimmäiset pelit ovat sujuneet jopa yli odotusten ja MelU on liigan kärjessä.

urheilu
MelU
Pirkko Kukko-Liedes/ Yle

Sarjanousija Merilappi Unitedin alkukausi on sujunut jopa yllättävän hyvin. Pelatuista kuudesta pelistä MelU on voittanut neljä ja tasapeliin on päättynyt kaksi ottelua. Pisteitä on kasassa 14. Samoissa pisteissä on PK-35 Vantaa, mutta kärkipaikalla on maalieron turvin MelU.

– Kuskinpaikkaa ollaan pidetty naisten pääsarjassa. Tämä on tytöille uusi tilanne, että nyt ollaan sarjan kärjessä, sanoo Merilappi Unitedin päävalmentaja Jukka-Pekka "Juice" Poutiainen.

Kenenkään ei kannata myöskään aliarvioida meidän joukkuetta.

Natalia Kuikka

Valmentaja on itsekin hämmästynyt joukkueen tuloksesta.

– Olemme keskittyneet pelaamiseen emmekä huolehtineet tuloksista. Tässä on joutunut ihan hieraisemaan silmiään, että sarjaa todella johdetaan, Poutiainen sanoo.

Voitontahto on luja

Naisenergiaa ja voitontahtoa MelUlta ei puutu. Välillä joukkueessa riidelläänkin ja pistetään valmentaja Juicelle kampoihin, mutta kentällä kaikilla on sama päämäärä: voitto.

– Tottakai me lähdetään joka peli aina voittamaan. Voitonhalu näkyy omissa treeneissä ja kentällä pelatessa. Sillä ei ole väliä, montako maalia ottelussa tehdään, vaan sillä, että meidän joukkue tekee sen ratkaisevan maalin, hehkuttaa pelaaja Natalia Kuikka.

Tässä on joutunut ihan hieraisemaan silmiään, että sarjaa todella johdetaan.

Jukka-Pekka Poutiainen

Huolellisesti tehty pitkäjänteinen valmennustyö ja huippuyksilöt ovat vieneet Merilappi Unitedin naisten jalkapalloliigan kärkipaikalle.

Matka jatkuu Savon sydämeen, Kuopioon tulevana viikonloppuna. Odotettavissa on tiukka ottelu, sillä Pallokissat on sarjassa kolmantena 11 pisteellä. Peli alkaa sunnuntaina kello 14.

"Ei ole järkeä himmailla"

– Olemme treenanneet kovia pelejä varten. Mitään joukkuetta me emme aliarvioi, mutta ei kenenkään kannata myöskään aliarvioida meidän joukkuetta, Kuikka sanoo.

Sarjapaikasta taistellaan mutta joukkue lähtee tavoittelemaan parasta.

– On hyvä että pidetään sarjapaikka, mutta kultaa tavoitellaan. Ei ole järkeä lähteä himmailemaan, vaan pelataan täysillä ja katsotaan mihin se riittää, Kuikka sanoo.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus