1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ravintolapäivä

Pop up- ruokapäivä tuo Martat torille

Muutama vuosi sitten keksitystä Ravintolapäivästä kasvanut pop up- kulttuuri on saanut liikkeelle myös järjestöt. Viikonvaihteen ravintolapäivässä Hämeenlinnassa ovat mukana myös Martat ja Naisten Pankki. Tempauksella haetaan toimintaa jäsenille ja näkyvyyttä omalle toiminnalle.

Ravintolapäivä
Kaksi naista maistavat lusikalla ruokaa.
Ville Välimäki /Yle
Martat-kurkussa.

Etelä-Hämeen Marttojen keittiössä tuoksuvat kamerunilaiset ainekset. Martat hakevat pop up- päivästä ensimmäistä kertaa näkyvyyttä tekemälleen kehitysyhteistyölle ja toiveissa myös on saada samalla mukaan toimintaan uusia jäseniä.

– Uskon, että monet sellaisekin henkilöt, jotka eivät yksittäisinä ihmisinä uskalla lähteä mukaan marttoihin, niin tulevat järjestöjen ja yhteisöjen kautta mukaan toimintaan, sanoo toiminnanjohtaja Arja Pehkonen Etelä-Hämeen Martoista. Me ollaan ihan samassa hengessä ja samalla tavalla mukana kuin yksittäiset henkilötkin.

Samoilla linjoilla on usean kerran mukana ollut Naisten Pankki Hämeenlinnasta.

– Ravintolapäivä madaltaa kynnystä tulla kysymään mikä on Naisten Pankki ja mitä me tehdään. Tämä on semmoinen tapahtuma, että ihmiset kulkevat ja liikkuvat eri paikoissa ja vähän katselevat mitä on tarjolla. Monet suunnittelevat reittinsäkin usein sen mukaan missä mitäkin tapahtuu, kertoo toiminnassa mukana oleva Pirkko Salhi.

Ravintolapäivää vietetään lauantaina eri puolilla Suomea. Päivän tarkoituksena on jakaa uusia ruokakokemuksia sekä nauttia hyvästä ruuasta hyvässä seurassa.

Lue seuraavaksi