Hyppää sisältöön

Räppäri Kanye Westin hääpaikka paljastui – vaaliase Italiassa

West ja julkkisvaimo Kim Kardashian aikovat sanoa tahdon Firenzessä. Kaikki paikalliset eivät antaisi amerikkalaisen tähtiparin henkilökohtaiseen käyttöön kulttuuriaarteena pidettyä, näyttelytilaksi pyhitettyä linnoitusta.

Kim Kardashian ja Kanye West punaisella matolla New Yorkissa 5. toukokuuta 2014. Kuva: Justin Lane / EPA

Italian Firenzessä alkoi perjantaina poliittinen vääntö amerikkalaisjulkkisten häistä. Firenzen kaupunki paljasti tänään, että suursuosittu rap-muusikko Kanye West nai tosi-tv-tähti Kim Kardashianin Forte Belvederen linnoituksessa ensi viikon lauantaina. Pariskunta ja heidän rakkaustarinansa on ollut viime vuodet koko viihdetähdistön seuratuimpia, ellei jopa kaikkein seuratuin maailman lehdistössä.

Hääpaikka on Medicin mahtisuvun 1500-luvulla rakentama kulttuuriaarre, jota käytetään nykyään näyttelytilana. Mediatietojen mukaan Firenzen kassaan kilahtaa tilavuokrana jopa 300 000 euroa.

Paikalliset oppositiopoliitikot ovat älähtäneet hääpaikasta. Firenzen pyhitetyt kulttuurikohteet käyvät nyt aseiksi pormestarinvaalien koittaessa myöhemmin toukokuussa. Samaan syssyyn vaaliehdokkaat päivittelevät Cappellone degli Spagnolin vuokraamista ulkomaiselle pankille. Kyseinen kappeli on 1300-lukuisten freskojen koti – ja JP Morgan -pankin illallisten pitopaikka 20 000 eurolla.

Vaalien oikeistolaisehdokas Achille Totaro kutsui kaupungin toimia Firenzen monumenttien hyväksikäytöksi. Protestipuolue Viiden tähden liikkeen Miriam Amato peräänkuulutti puolestaan "suurempaa kunnioitusta kaupunkimme aarteille".

Ehdolla niin ikään oleva apulaiskaupunginjohtaja Dario Nardella toppuutteli ärhäkimpiä.

– Jos yksityisten liikeillallisten ja vastaavien isännöiminen käy varainhankinnasta ja on hyväksi kulttuuriperinnöllemme, silloin se on mielestäni oikein, Nardella sanoi.

.
.