HS: Kevan johtajavalinnasta valitus oikeuskanslerille

Valtiokonttorin entinen pääjohtaja Jukka Wuolijoki on tehnyt kantelun muun muassa kärkiehdokkaan kelpoisuudesta.

Kotimaa
Kevan toimitusjohtaja Jukka Männistö toukokuussa 2014.
Kevan toimitusjohtaja Jukka Männistö toukokuussa 2014.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kuntien eläkevakuuttaja Kevan toimitusjohtajavalinnasta ja uuden toimitusjohtajaehdokkaan Jukka Männistön pätevyydestä on tehty kantelu oikeuskanslerille, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

HS:n mukaan kantelut on tehnyt Valtiokonttorin entinen pääjohtaja Jukka Wuolijoki. Hän perustelee kanteluaan muun muassa sillä, että pitää Männistön asiantuntemusta työeläkejärjestelmästä puutteellisena.

– Männistö ei täytä viran kelpoisuusehtoja. Häntä lienee esitetty, koska kukaan muista mahdollisista hakijoista ei ole keskustalainen, joille virka on läänitetty, Wuolijoki perustelee lehdelle.

Toinen kanteluista tehtiin tällä viikolla, kun Wuolijoen mukaan selvisi, että Keva oli muuttanut pätevyysvaatimuksia kesken hakuprosessin.

HS:n mukaan Keva edellytti ensin toimitusjohtajalta perehtyneisyyttä vastuualansa toimialaan, mutta tiistain jälkeen on riittänyt ylempi korkeakoulututkinto.

Wuolijoen mukaan oikeuskansleri tutkii valinnan laillisuuden Kevan ensi tiistain valintakokouksen jälkeen, sillä virasto ei puutu keskeneräisiin prosesseihin.

Kevan hallitus valitsi Männistön kärkiehdokkaakseen Kevan johtoon aiemmin toukokuussa. Hakijoita pestiin oli yli 50.