Kämppäkaverukset löysivät sohvasta piilosta kymmeniä tuhansia – palauttivat rahat 91-vuotiaalle omistajalle

Yhdysvalloissa kämppäkaverit löysivät sohvasta 40 000 dollaria. Rahojen oikea omistaja itki, kun kaverukset palauttivat löytönsä.

Ulkomaat
Sohva.
Kämppäkaverusten kirpputorilta ostama sohva, jonka sisuksiin oli kätketty 40 000 dollaria eli 29 500 euroa.CBS

Yhdysvalloissa kolme nuorta kämppäkaverusta löysi kirpputorilta ostamastaan sohvasta 40 000 dollaria eli 29 500 euroa ja palauttivat rahat oikealle omistajalleen. Asiasta uutisoi brittilehti The Independent.

Viime maaliskuussa kämppäkaverit ostivat sohvan 55 dollarilla eli 40 eurolla Pelastusarmeijan kirpputorilta. Kotona he huomasivat sohvan käsinojissa outoja kuhmuja. Eräänä iltana yksi kaveruksista avasi käsinojan vetoketjun ja löysi kirjekuoren, jonka sisällä oli 4 000 dollaria kuplamuoviin käärittynä.

Tarkempi tutkimus paljasti, että sohvan sisältä löytyi useita käteisellä täytettyjä kirjekuoria.

– Me vain kaivoimme sohvasta lisää ja lisää kirjekuoria. Suuni kirjaimellisesti roikkui auki – ja niin roikkui muidenkin. Se oli käsittämätön summa, sanoi yksi kaveruksista, Cally Guasti.

Myöhemmin kaverukset löysivät sohvasta tiliotteen, johon oli kirjoitettu naisen nimi. Seuraavana päivänä yksi kavereista, Reese Werkhoven soitti naiselle.

– Nainen sanoi, että hänellä on paljon rahaa sohvassa, ja että hän todella tarvitsee rahoja, Guasti kertoo.

Rahojen oikea omistaja, 91-vuotias nainen itki kiitollisuudesta, kun kaverukset ajoivat naisen luokse ja palauttivat rahat. Naisen perhe oli lahjoittanut sohvan Pelastusarmeijalle, kun tällä oli ollut terveysongelmia.

Guastin mukaan kolmikko oli harkinnut rahojen pitämistä, mutta lopulta halusivat palauttaa ne.

– Ne eivät olleet meidän rahojamme. Jos yksikään meistä olisi käyttänyt rahoja, se olisi tuntunut todella väärältä.