Eurovaaliehdokas Hellevig: "Vetäydyn ehdokkuudesta"

Oopperalaulaja Karita Mattilaa solvannut ehdokas tulistui puolueelleen, joka sanoutui irti hänen lausunnoistaan.

politiikka
Yle Uutisgrafiikka
Kuvakaappaus Facebook-sivusta.

Oopperalaulaja Karita Mattilaa solvannut itsenäisyyspuolueen sitoutumaton eurovaaliehdokas Jon Hellevig sanoo vetäytyneensä vaaleista.

Hellevig ilmoittaa asiasta Facebook-sivuillaan.

Hellevig myönsi sunnuntaina kirjoittaneensa oopperalaulaja Karita Mattilaa solvanneita kirjoituksia. Sunnuntaiaamuna tehdyissä Facebook-päivityksissä Mattilaa haukutaan muun muassa natsiksi.

Puolueen puheenjohtaja Antti Pesonen lähetti pian Hellevigin lausuntojen jälkeen tiedotteen, jossa hän ilmoitti, että itsenäisyyspuolue ei enää tukenut Hellevigin kampanjaa. Tämän jälkeen Hellevig soimasi Facebook-päivityksessään Pesosta.

Itsenäisyyspuolueen puheenjohtajan Antti Pesosen mukaan ehdokkuudesta ei kuitenkaan voi vetäytyä sen jälkeen, kun ehdokaslistat on vahvistettu.

- Ei sellainen ole mahdollista, Pesonen sanoo.

Arvosteli Mattilaa Putinin vastustamisesta

Hellevig sanoi aiemmin sunnuntaina Yle Uutisille, että Karita Mattila on ymmärtänyt väärin presidentti Vladimir Putinin toimet. Mattila kieltäytyi hiljattain esiintymästä venäläisen kapellimestarin Valeri Gergijevin johdolla, koska tämä on tukenut Venäjän presidenttiä Ukraina-kiistassa.

– Karita Mattila syyttää Putinia. Ei Putin ole mikään huono ihminen, Hellevig sanoi Yle Uutisille.

Hellevig epäili lisäksi Mattilan tulleen manipuloiduksi NWO:n, eli New World Orderin toimesta. NWO on salaliittoteoria, joka uskoo pienen eliitin ajavan kansallisvaltioiden syrjäyttämistä ja maailmanlaajuisen hallinnon muodostamista.

Hellevig katui kehotustaan raiskata Mattila, ja sanoi tarkoittaneensä tällä henkistä raiskausta. Hän on poistanut tämän kehotuksen Facebook-sivuiltaan.

– Se oli epäonnistunut sanonta. En missään tapauksessa tarkoita fyysistä väkivaltaa, Hellevig toteaa.