1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sorbetit

Italialainen sorbetti syntyy kotikonstein

Raikas mangoherkku syntyy simppelisti vain neljästä eri aineksesta.

Jäätelömestari Angelo Tursin reseptillä mangosrbetista voi lohtia raikkaan jälkiruuan tai kesäisen drinkin.

Mangosorbettiin tarvitset mangoa, hedelmäsokeria, vettä ja sitruunan.

500 grammaa tuoreena pakastettuja mangokuutioita

150 grammaa hedelmäsokeria

350 grammaa noin 40 asteista vettä

puolikkaan sitruunan mehu

Sekoita sokeri veteen niin, että sokeri sulaa veden sekaan tasaisesti. Apuna voi käyttää sauvasekoitinta. Purista sitruunan mehu siivilän läpi sokeriliuoksen sekaan. Lisää sulatetut mangokuutiot. Sekoita massa tasaiseksi sauvasekoittimella. Seos on hyvää, kun se on paksua eikä seassa ole möykkyjä tai mangonpalasia. Kaada seos jäätelökoneeseen. Noudata koneen käyttöohjeita. Koneesta riippuen sorbetti on valmista puolessa tai parissa tunnissa. Yleensä jäätelöä kannattaa sekoittaa välillä.

Kieli ei kykene maistamaan alle -12 asteisia makuja, joten jäätelö kannattaa ottaa esille ennen tarjoamista. Hieman sulana se on myös mukavan pehmeää.

Reseptin tehnyt jäätelömesteri Angelo Tursi suosittelee tarjoamaan mangosorbetin sellaisenaan hedelmien tai tyrnimarjojen kanssa. Sorbetista voi myös tehdä drinkin sekoittamalla sitä kuohuviiniin.