1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Bjurström luottavaisena: Hallin rakentaa Keskusareena-yhtiö

Tampereen Keskusareena Oy:n toimitusjohtaja Rikard Bjurström uskoo, että yhtiön rahoitus on kasassa heinäkuussa.

Kotimaan uutiset
Havainnekuva Tampereen suunnitellusta monitoimiareenasta
Studio Daniel Libeskind for NCC

Tampereen Kansi ja keskusareena -hankkeessa käännettiin uusi lehti maaliskuussa. Tuolloin Tampereen kaupunki kertoi, että se aikoo yhdessä rakennusyhtiö NCC:n kanssa neuvotella keskustan monitoimihallin toteuttamisesta myös muiden kuin Tampereen Keskusareena Oy:n kanssa.

Päätöksestä on kaksi kuukautta. Keskusareena-yhtiön toimitusjohtajan Rikard Bjurströmin mukaan tällä hetkellä tuntuu ihan hyvältä.

– Päätös tarkoittaa sitä, että kaupunki lähtee voimalla suunnittelemaan kannen rakentamista. Kansi tulee Keskusareenan alle, ja tämähän tarkoittaa, että projekti menee eteenpäin.

Se, että kaupunki on avannut hankkeen myös muille, ei ole Keskusareenan kannalta hyvä eikä huono asia, pohtii Bjurström.

– Mutta uskon, että osaamisen ja suhteiden ansiosta halllin rakentaa Keskusareena Oy.

Rikard Bjurströmin mukaan tarkoituksena on, että yhtiön rahoitus on kasassa heinäkuussa.

– Silloin pitää saada myös kaikki sopimukset aikaan, koska yksityinen raha ei jää odottamaan. Se haluaa välittömästi sijoittua ja saada tuottoa. Näin ollen emme voi odottaa vuotta tai kahta. Sopimus on tehtävä välittömästi.

Näillä näkymin, jos asiat etenevät, areena voisi valmistua vuonna 2018, pohtii Bjurström aikataulua. Keskusareenan toimitusjohtaja kuitenkin toivoo, että areena olisi valmis jo vuonna 2017.

Lue seuraavaksi