1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Teatteri Rion kevätkausi oli suurmenestys

Teatteri Rion käyttöaste ylitti kevätkaudella maagisen 90 prosentin rajan. Kevään suosituin näytelmä oli Irwin-musikaali.

Kuva: YLE / Reijo Lähteenmäki

Teatteri Rion kevätkausi sujui odotusten mukaan.

Toimitusjohtaja Jorma Yypänahon mukaan yli 90 prosentin käyttöaste kertoo siitä, että oikea ohjelmistolinja on löydetty. Lisäksi kevätkaudelle suunnattu lahjakorttien määrä tuplattiin edellisestä vuodesta.

- Kun ohjelmisto on hyvä ja mielenkiintoinen, niin teatterista lähtee tyytyväisiä ja iloisia ihmisiä. Silloin tulee meillekin tunne, että olemme tehneet työmme hyvin, Yypänaho myhäilee tyytyväisenä.

Juuri päättyneen kevätsesongin aikana Riossa nähtiin 45 esitystä.

Monipuolista ohjelmistoa

Yypänahon mukaan ohjelmapolitiikassa kokemus on valttia. Vuosien varrella hankittu näkemys kantaa hedelmää.

- Ohjelmisto oli sopiva miksaus monipuolisia esityksiä, joista omansa löysivät niin miehet kuin naisetkin. Esimerkiksi kevään suosituin näytelmä Irwin - ikuinen kapinallinen vetosi erityisesti miehiin.

Syksyn lipunmyynti on alkanut jo nyt vilkkaana, ja useita esityksiä on jo varattu lähes loppuun. Syksyn kauden aloittaa elokuun puolivälissä Helsingin kaupunginteatterin ennätysmenestys Kiviä taskussa.

Kesällä Teatteri Rion toiminta jatkuu Meri Oulun kesäteatterissa Tankki täyteen-näytelmällä, jonka ensi-ilta on 10.heinäkuuta.