1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela siirtää hallintonsa Vuohijärven kirkkoon - luvassa myös lisää konsertteja

Taidekeskus Salmela on vahvistanut Kouvolassa sijaitsevan Vuohijären kirkon oston.

Taidekeskus Salmela
Taidekeskus Salmela
Taidekeskus Salmela avaa ovensa viikonloppuna.Adam Bellgrau/Yle

Mäntyharjulla toimiva Taidekeskus Salmela on ostanut Vuohijären kirkon. Kouvolan Valkealassa sijaitsevan kirkon myyntihinta oli 40 000 euroa mutta suurempi kustannus syntyy käyttämättönä olleen kirkon remontoinnista.

– Rakennus on melkoisten mittavien korjaustöiden tarpeessa, joita ruvetaan tekemään.

– Varmaan siihen tänä vuonna menee 100 000 euroa ja ensi vuonna toinen, että sellaisesta suuruusluokasta puhutaan, kertoo Taidekeskus Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala.

Salmela siirtää jatkossa hallintonsa Vuohijärvelle. Investoinnin myötä myös Salmelan musiikillinen tarjonta laajenee, sillä kirkkosali on tarkoitus muuttaa konserttikäyttöön.

– Tästä tulee taidekeskus Salmelan hallinnollinen keskus ympärivuotisesti. Viisi henkilöä muuttaa sinne töihin ja konsertteja kuullaan ainakin isänäpäivänä, äitienpäivänä ja jouluna.

– Suurin helpotus on se, että me päästää ylipienistä toimistotiloista hienoihin tiloihin ja tämä konserttitoiminta on Salmelalan lisänä ja kulkee siinä rinnalla, kertoo Hoikkala.

Alustavan arvion mukaan kirkon remontointiin menee noin vuosi, silti suunnitelmissa on kirkkokonsertti jo tulevana jouluna.

– Jos me saadaan kirkkosali sellaiseen kuntoon, että siellä voidaan konsertti pitää, niin Jorma Hynninen on luvannut tulla esiintymään joulukonserttiin jo tänä vuonna. 2015 jouluna siellä alkaa pyörimään tällainen Tiernapoika -perinne, avartaa Tuomas Hoikkala.