1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lämmintä riittää – elohopea kivunnut monin paikoin jo reippaasti yli 26 asteen

Ilmatieteen laitoksen paikallissäähavainnot kertovat mukavia uutisia lämpöä rakastaville. Harvoin saa ihastella Suomi-neidon sääkarttakuvaa, jossa hellelukemat kipuavat yli Oulun korkeuden.

Kotimaan uutiset
Perhe kesäisellä hiekkarannalla syyskuussa.
Marika Ahonen / Yle

Viikon alkajaisiksi esimerkiksi Kanta-Hämeessä rikottiin sunnuntain hellelukemia. Maanantaina puolenpäivän hujakoilla Ilmatieteen laitoksen paikallissäähavainnot kertoivat, että Lammin Evo on maakunnan helteisin paikkakunta. Siellä lämpötila oli kello 13 jo 27,7 astetta. Myös Hattulan Lepaalla lämpötila oli kivunnut peräti 27,1 asteeseen.

Samaan aikaan Lounais-Hämeen suunnalla Jokioisilla observatorion mittari näytti 26,2 astetta. Huonosti ei mene myöskään Hämeenlinnan Katisissa tai Lammin Pappilassa, sillä myös Katisissa ja Pappilassa mittarilukemat olivat kivunneet jo yli 26 asteen. Katisissa lämpötila on 26,9 ja Pappilassa 26,7 astetta.

Helteisen ilmamassan kylkiäisenä Ilmatieteen laitos varoittelee suomalaisia ukkoskuuroista, ja tiistaiksi muun muassa Kanta-Hämeeseen on aamupäivällä odotettavissa sadekuuroja.

Lue seuraavaksi