Karita Mattilaa solvannut eurovaaliehdokas peruu puheitaan: Jatkan kampanjaa

Eurovaaliehdokas Jon Hellevig kertoo Facebookissa jatkavansa kampanjaansa, vaikka sunnuntaina hän sanoi vetäytyvänsä vaaleista.

Kotimaa
Kuvankaappaus Jon Hellevigin Facebook-päivityksestä 19. toukokuuta kello 13.40.
Kuvankaappaus Jon Hellevigin Facebook-päivityksestä 19. toukokuuta kello 13.40.Jon Hellevigin viralliset Facebook-sivut

Oopperalaulaja Karita Mattilaa Facebookissa alatyylisesti nimitellyt ja joukkoraiskauksella uhannut eurovaaliehdokas Jon Hellevig aikoo jatkaa vaalikampanjaansa. Hellevig kertoo asiasta Facebook-sivullaan.

Eilen sunnuntaina Hellevig ilmoitti vetäytyvänsä ehdokkuudestaan ja myönsi kirjoittaneensa Mattilaa herjanneita kirjoituksia. Facebookissa hän nimitteli Mattilaa muun muassa natsiksi.

Poliisit arvioivat sunnuntaina eri tiedotusvälineissä Hellevigin kirjoitusten voivan täyttää kunnianloukkauksen tai mahdollisesti laittoman uhkauksen tunnusmerkit. Lisäksi Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen ilmoitti, ettei puolue enää tue Hellevigin kampanjaa.

Maanantaina keskipäivällä julkaistussa Facebook-päivityksessään Hellevig kertoo saaneensa valtavasti tukea ja kannustusta "Mattila-skandaalissa", mistä syystä hän aikoo jatkaa kampanjointiaan.

– Facebook-sivullani oli 15 000 lukijaa eilen. Ihmiset näkevät viestini skandaalista huolimatta. Vähän niin kuin Zhirinovski, hän kirjoittaa englanniksi.

Erään keskustelijan tiedustellessa, mikä hänen viestinsä on, Hellevig vastaa ajavansa muun muassa Suomen irtautumista Euroopan unionista ja hyvien suhteiden luomista Venäjään.

Sunnuntai-iltana Hellevig kävi Facebook-sivuillaan aktiivista keskustelua. Hänen toimintaansa arvostelleille tai kyseenalaistaneille keskustelijoille Hellevig vastasi tunnetulla englanninkielisellä, alatyylisellä ilmaisulla. Maanantaina keskipäivällä näyttäisi siltä, että Hellevig on poistanut sivustolta ainakin osan päivityksistään ja kommenteistaan.