Näin kokataan komeetta

Helsingin Narinkkatorilla voi kahden päivän aikana pistäytyä Komeettarekassa. Rosetta-luotainta ja Philae-laskeutujaa esittelevän rekan laboratoriossa voi seurata muun muassa komeetanytimien kokkailua.

Kotimaa
Jari Mäkinen (vas.) ja Tuukka Perhoniemi
Avaruusrekkamiehet Jari Mäkinen (vas.) ja Tuukka Perhoniemi käsissään vastakokattu komeetta. Kuuntele tästä komeetan kokkaus kokonaisuudessaan!

Helsingin Kampissa Narinkkatorilla on tänään maanantaina ja huomenna tiistaina mahdollisuus vierailla Komeettarekassa. Rosetta-luotainta ja Philae-laskeutujaa esittelevä rekka on avoinna yleisölle aamuyhdeksästä iltakuuteen.

Toukokuun alussa Vaasasta ja Oulusta lähtenyt avaruusrekka on herättänyt Pohjoismaissa paljon huomiota. Rekassa voi seurata muun muassa komeetanytimien kokkailua. Tuottaja Jari Mäkisen käsissä syntyy komeetanydin, jonka aineksina ovat muun muassa vesi, hiekka, hiili, tabasco ja -79-asteinen hiilidioksidijää. Kokkailun tuloksena on epämuodostuneen perunan näköinen kupliva möykky.