Hyppää sisältöön

Jäätteenmäki täydensi meppi-päiväkirjaa

Rekkadirektiivi ja Arktinen strategia työllistivät ex-pääministeriä.

Keskustan Anneli Jäätteenmäki on entinen pääministeri, ja äänimäärillä laskettuna yksi suosituimpia meppejä. Tausta näkyy myös hänen asemassaan europarlamentissa. Hän on varapuheenjohtaja Euroopan liberaalien ALDE-ryhmässä sekä jäsen ulkoasiainvaliokunnassa.

Jäätteenmäki kirjasi lobbariseurannassa yhteensä 34 tapaamista tältä keväältä. Hänen toimistonsa virheen vuoksi kirjaukset myöhästyivät A-studion alkuperäisestä jutusta, mutta päiväkirja täydentyi nopeasti.

Kaikki merkinnät on nyt täydennetty lobbaripäiväkirjamme sivuille.

Suomalaismeppejä harvinaisella tavalla yhdistänyt rekkadirektiivin muutos toi myös Jäätteenmäen puheille Suomen kuljetusalan liiton SKAL:n lobbarit.

Tapaaminen iltapäivällä 11. helmikuuta sujui hyvin.

– Tapaamisen aiheena rekkadirektiivi ennen valiokuntaäänestystä. Suomalaisten meppien hyvä yhteistyö ja kova työ toi lopulta tulosta. Teimme tiivistä yhteistyötä muiden samanmielisten kanssa, jotta Suomelle haitallinen esitys saatiin liikennevaliokunnassa muutettua, Jäätteenmäki kirjasi.

Huomattavan monissa Jäätteenmäen tapaamisissa on aiheena ollut ulkoasiainvaliokunnan työhön liittyvä EU:n arktisen strategian valmistelu.

Sen tiimoilta Jäätteenmäki on tavannut mm. ympäristöjärjestö Greenpeacen, Norjan ja Kanadan hallitusten, EU-komission sekä EU:n ulkosuhdehallinnon edustajia.

Myös Suomen ulkoministeriö on pitänyt Jäätteenmäkeen ”toistuvasti yhteyttä” arktisen strategian vuoksi.

Muita kotimaisia lobbareita Jäätteenmäen puheilla ovat olleet muun muassa Merenkurkun kunnat ja Etelä-Savon kauppakamari.

Koko lobbariseurannan aineisto on selattavissa tästä Google Drive -palvelussa (siirryt toiseen palveluun) tai ladattavissa tästä Excel-tiedostona. Aineistosta on luettavissa valtaosa meppien merkinnöistä sellaisenaan. Taulukko sisältää tapaamisen ajankohdan, tavattujen tahojen tai henkilöiden nimiä ja meppien itse valikoimia tietoja käsitellystä asiasta.