Pappeihin rakastuneet naiset vetosivat paaviin selibaatin kumoamiseksi

Katolisen kirkon pappien selibaatti on yli tuhat vuotta vanha perinne. Sen purkamista on vaadittu erityisesti viime vuosikymmeninä.

Ulkomaat

Joukko roomalaiskatolisiin pappeihin rakastuneita naisia on kirjoittanut paavi Franciscukselle kirjeen, jossa he toivovat paavin muuttavan selibaatin vapaavalintaiseksi.

Italiassa asuvat 26 naista kuvailevat kirjeessään kirkon selibaattisäännön seurauksia äärimäisen tuskallisiksi. Selibaatin takia papit eivät voi harrastaa seksiä tai mennä naimisiin.

Naiset sanovat rakastavansa pappejaan ja näiden rakastavan heitä.

He sanovat kirjeessään painautuvansa nöyrinä paavin jalkojen eteen, jotta jokin voisi muuttua, ei vain heidän vaan myös koko kirkon hyväksi.

Naiset ovat allekirjoittaneet Vatican Insider (siirryt toiseen palveluun) -sivustolla netissä julkaistun kirjeen etunimillään. Osa on liittänyt mukaan puhelinnumeronsa.

Katolisen kirkon pappien selibaatti on yli tuhat vuotta vanha perinne. Viime vuosikymmeninä vaatimukset sen purkamiseksi ovat lisääntyneet.

Kirkon näkemyksen mukaan papin on omistauduttava täydellisesti kutsumukselleen ja otettava käytännössä kirkko puolisokseen.

Naiset sanovat vetoomuksessaan, että heidän miehensä kykenisivät paremmin palvelemaan kirkkoa, jos heillä olisi tukenaan rakastava vaimo ja lapsia.

Lähteet: Reuters