Työnantajien vaatimukset hoitovapaille ovat kirjavat

Kun työntekijän lapsi sairastuu äkillisesti, käytännöt hoitovapaan saamiseksi ovat hyvin kirjavat. Yksi työnantaja vaatii hoitovapaatodistuksen, toiselle riittää pelkkä puhelinsoitto. Joillakin työpaikoilla pyydetään lisäksi tiedot nykyisen tai entisen puolison työvuoroista.

Kotimaa
kuumemittari kuume
Yle

Kipeän lapsen hoitoa koskevat työnantajien vaatimukset ovat vaativia ja kirjavia. Työnantaja voi vaatia lapsen hoitovapaatodistuksen sekä selvityksen puolison työpaikasta ja työvuoroista. Meri-Lapissa esimerkiksi Kemin kaupunki ei vaadi selvitystä, mutta naapurikaupungissa Torniossa se on annettava.

Varsinkin vuorotyössä kulkevat vanhemmat joutuvat ahtaalle lapsen sairastuessa. Esimerkiksi Kemissä Stora Enson työntekijän on tultava yövuoroon, vaikka alla olisi jo edellinen yövuoro ja päivä sairaan lapsen kanssa. Vähälle jääneet unet vaikuttavat työturvallisuuteen.

– Vaikuttaahan väsyneenä työskentely aina työturvallisuuteen. Työnantaja on kuitenkin katsonut työntekijän pystyvän nukkumaan illalla sen verran, että jaksaa olla seuraavan yön töissä, toteaa työsuojeluvaltuutettu Jukka Rajanen.

Terästehdas pyrkii turvaamaan jaksamista

Torniossa Outokummun terästehtailla työehtosopimukseen on tehty paikallinen muutos, jotta kipeää lastaan hoitava vuorotyöläinen jaksaisi paremmin.

– Kyllä aika rankaksi tulee, jos pitää yövuoron jälkeen jäädä päiväksi hoitamaan sairasta lasta kotiin ja sen jälkeen lähteä vielä illalla uudelleen yöksi töihin. Meillä on paikallisesti sovittu niin, että siihen toiseen yöhön ei tarvitse tulla. Sen saa palkalliseksi vapaaksi, kertoo pääluottamusmies Jyrki Hyykoski.

Vaikka lievennyksiä on tehty, sopimuksessa riittäisi edelleen parannettavaa.

– Nykyään puhutaan paljon työn ja perheen yhteensovittamisesta ja tämä on yksi asia mikä pitää nostaa uudelleen esille ja käydä työnantajan kanssa neuvotteluja, löytäisimmekö jotain loivempaa mallia kipeän lapsen hoitoon, Hyykoski pohtii.

Opiskelevan osa on hankala

Hoitovapaiden käytäntöjen värikkyys koskee myös opiskelevia vanhempia. Esimerkiksi Stora Enso rinnastaa opiskelun ansiotyöhön, mutta Outokumpu ei. Outokummun tulkinnassa opiskeleva puoliso on automaattisesti kipeän lapsen hoitaja.

– Tämä on iso epäkohta. Ajatellaan esimerkiksi ammattiin valmistuvaa opiskelijaa, jonka opinnoista ei kestä minun mielestäni olla päivää tai kahta poissa. Auttamatta silloin tippuu muiden kurssilaisten tahdista, Hyykoski kertoo.