Jonne Koski on crossfitin huipulla

Porilainen Jonne Koski näytti viikonloppuna koko Euroopalle, että 19-vuotiaana voi ponnistaa crossfitin huipulle. Vasta kolme vuotta lajia harrastanut Koski voitti Euroopan karsinnan ja suuntaa seuraavaksi USA:han hakemaan maailmanmestaruutta.

urheilu
Jonne Koski
Päivi Meritähti / Yle

Uintia koko pienen ikänsä harrastanut Jonne Koski ymmärsi kolme vuotta sitten, että oheisharjoittelu tuntui itse uintia mukavammalta puuhalta. Hän päätti vaihtaa lajia ja siirtyi crossfitin pariin. Lyhyessä ajassa Koski nousi lajin huipulle.

– Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa Euroopan aluekarsinnoissa ja sijoituin silloin kymmenenneksi. Yllätyin menestyksestä ja päätin, että alan kilpailla tosissani. Nyt tuli voitto ja suuntaan seuraavaksi USA:han maailmanmestaruuskisoihin, Koski toteaa.

Haaveissa täysipainoinen harjoittelu

MM-kilpailut järjestetään Kaliforniassa heinäkuun loppupuolella. Kosken mukaan painoja on nosteltava ahkerasti, jotta seuraavatkin kilpailut olisivat voitokkaat.

– Amerikasta tulee paljon kovatasoisia kilpailijoita, joten voimaa pitää saada selvästi enemmän. Harjoittelen lähes joka päivä kaksi kertaa päivässä. Toistaiseksi harjoittelen töiden ohessa, mutta haaveissa kyllä on, että joskus voin tehdä tätä täysipainoisesti.

Kun nuorena alkaa niin vanhana jaksaa

Crossfitissä kilpaillaan erilaisissa voimaa ja kuntoa vaativissa haasteissa. Niiden kehittäminen vaatii pitkäjänteistä työtä ja moni onkin ihmetellyt, miten Koski on noussut huipulle näin nuorena.

– Uskon, että se on sen ansiota, että olen saanut uinnista hyvän taustan kaikkeen harjoitteluun. Kunto on kunnossa ja lihaskestävyyttä on kehitetty nuoresta iästä lähtien, Koski toteaa.