Hiekkalinnassa musisoidaan tänä kesänä eläimellisesti

Lappeenrannan Hiekkalinna nousee jo yhdettätoista kertaa. Tällä kertaa hiekka muotoutuu musiikin teemaan. Teeman alkuidea lähti Hiekkalinnan tuottaja Jukka Lakelalta, joka uskoo että hiekkalinna on säilyttänyt vetovoimansa vuosien aikana.

Hiekanveisto
Kesken oleva Lappeenrannan hiekkalinna toukokuu 2014
Yle

Soittimet ovat siis saaneet eläimellisiä piirteitä, esimerkiksi klarinetista on tullut tuhatjalkainen.

Juha Ahonen

– Se on ollut pitkään itselläni ajatuksena, että olisi kiva tehdä jotain musiikkiin liittyviä veistoksia. Toisaalta se antaa myös mahdollisuuden laajentaa tätä sisältöä entisestään, eli jos saataisiin tänne muutakin taide- ja kulttuurisisältöä kuin pelkästään hiekkaveistoksia, kertoo Hiekkalinnan tuottaja Jukka Lakela.

Veistosten lisäksi Hiekkalinnassa musisoidaan. Kesä tarjoaa kävijöille esityksiä ja konsertteja. Viime vuonna Hiekkalinna muovautui Kalevalan teemaan ja lapset olivat vahvasti suunnittelussa mukana. Tänä vuonna lapset pääsevät myös osallistumaan.

– Lapset koristelevat aidan, joka ympäröi tätä aluetta. Lapsille on soitettu paikallisia musiikin eri tyylilajeja ja eri kappaleita, jotka lapset ovat kuvailleet ja piirtäneet paperille, jotka toistetaan aitaan, kertoo Lakela.

"Kohde on säilyttänyt vetovoimansa"

Musiikki tulee näkymään veistoksissa eri tyylilajeina ja eri soittimina.

– Mukana ovat myös eläimelliset soittimet, jotka kuvittaja Oili Kokkonen on suunnitellut. Soittimet ovat siis saaneet eläimellisiä piirteitä, esimerkiksi klarinetista on tullut tuhatjalkainen, kertoo suunnittelija Juha Ahonen.

Vielä kesken olevan Hiekkalinnan veistäjät aloittavat työnsä ensi lauantaina. Veistäjiä saapuu ympäri maailmaa.

– Heitä tulee muun muassa Hollannista ja Venäjältä sekä aika pitkälti Keski-Euroopasta ja muutama suomalainen tietysti, kertoo Ahonen.

Lakelan mielestä Hiekkalinna on onnistunut säilyttämään vuosien saatossa vetovoimansa ja paikka on oiva kohde etenkin lapsiperheille.

– Ainakin viime kesän palaute oli todella hyvää ja tultiin kehumaan ihan kädestä pitäen. Ilmaisena kohteena tämä on etenkin lapsiperheille hyvä ja täällä voi viettää mukavan kesäpäivän, hän kertoo.