1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuusulan Rykmentinpuistoon halutaan pieniä kauppoja hypermarkettien sijaan

Pitkään rakentamattomana olleen Rykmentinpuiston kehittämisellä haetaan uutta vetovoimaa Tuusulaan. Alueelle halutaan tuhansien asuntojen lisäksi pienistä kaupoista koostuva liikekeskittymä.

Kotimaan uutiset
Kauppakeskus Willa Hyvinkään keskustassa
Timo Leponiemi / Yle

Hyrylän entinen varuskunnan alue Rykmentinpuisto on yksi Tuusulan tärkeimmistä tulevaisuuden kehitysalueista. Asuntojen lisäksi sinne kaivataan myös kauppoja. Kunnan tekemien selvitysten mukaan rahaa ja ostovoimaa valuu tällä hetkellä liikaa kunnan ulkopuolelle.

– Me haemme alueelle sellaista liikekeskuskonseptia, joka pitää sisällään sekä päivittäistavarakauppaa että keskustahakuista erikoiskauppaa. Lisäksi alueelle halutaan myös ravintoloita ja baareja, sanoo Tuusulan kuntakehitysjohtaja Hannu Haukkasalo.

Rykmentinpuistoon suunnitellaan tulevaisuuden kyläkaupunki. Alueelle kaavaillaan uutta isoa asuinaluetta noin 13 000-15 000 asukkaalle. Isoja hypermarketteja talojen keskelle ei kuitenkaan Haukkasalon mukaan toivota.

– Jos sellainen jossain vaiheessa tulee, niin sen konseptin pitää olla kovin erilainen kuin se mihin on viime vuosina totuttu. Tällä hetkellä me haemme nimenomaan keskustaan soveltuvaa rakentamista.

Kaupunki käynnistää asiasta konseptikilpailun kesäkuussa ja uuden liikekeskuksen suunnitelmat tarkentuvat syksyllä.

Liikekeskittymän mahdollistava asemakaava on parhaillaan käsittelyssä ja se pyritään saamaan valtuuston päätettäväksi ensi kesään mennessä.

– Periaatteessa kunnallistekniikan rakentaminen voitaisiin aloittaa heti kaavamuutoksen jälkeen ensi kesänä, jollei kaavasta valiteta.

Alueelle on myös suunnitelmat uudesta hyvinvointipalvelukeskuksesta, jonka osalta tehdään parhaillaan kumppanuuskaavoitusta.

Lue seuraavaksi