Finnairin kone teki hätälaskun Vantaalle

Yle Uutisten saamien tietojen mukaan Finnairin Airbus teki hätälaskun myöhään tiistai-iltana.

Kotimaa
Hätälaskun tehneen koneen matkustajan kahdesta peräkkäin ottamasta kuvasta yhdistetty kuva Finnairin Airbus-koneen hajonneesta moottorista Helsinki-Vantaan lentokentällä.
Hätälaskun tehneen koneen matkustajan kahdesta peräkkäin ottamasta kuvasta yhdistetty kuva Finnairin Airbus-koneen hajonneesta moottorista Helsinki-Vantaan lentokentällä 20. toukokuuta.Yle Uutisgrafiikka / Lähde: Jari Soininen

Kuopioon matkalla ollut Finnairin Airbus teki tiistai-iltana hätälaskun Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Koneessa olleen matkustajan mukaan koneen toinen moottori hajosi nousussa ja kone joutui palaamaan takaisin lähtökentälle.

– Noin kolmen kilometrin korkeudessa ilmeisesti oikea moottori alkoi kovasti rynkyttämään, koneessa ollut Jari Soininen kertoi Yle Uutisille.

Soinisen mukaan selvää oli se, että jotain oli vialla.

– Henkilökunta tiedotti, että konevian vuoksi jouduimme palaamaan takaisin kentälle, Soininen jatkoi.

Soininen kertoi, että matkustajat olivat huolestuneita, mutta laskeutuminen sujui hyvin ja kaikki ovat nyt turvallisesti kentällä.

Myös toinen silminnäkijä vahvistaa tapahtuman.

Finavia ei kommentoi tapahtumia.

Finnairin tiedottajan mukaan kyseessä oli normaali laskeutuminen.

– Nousun yhteydessä moottorin turbiinin siipi on rikkoutunut ja tästä syystä sitten käännyttiin takaisin ja laskeuduttiin normaalisti, mutta ei lähdetty sitten Kuopioon saakka, Finnairin tiedottaja Satu Remes kertoi Yle Uutisille.

Olivatko matkustajat vaarassa?

– Tällainen tilanne varmasti on aina yllättävä ja harvoin osuu kohdalle, niin totta kai saattaa tuntua myöskin vähän pelottavalta, mutta laskeutuminen tapahtui tosiaan ihan normaalisti.

Kyseessä oli viikon sisään jo toinen Finnairin lento, joka keskeytettiin. Sunnuntai-iltana Helsingistä Yhdysvaltoihin New Yorkiin matkalla ollut lento joutui laskeutumaan Halifaxiin koneeseen tulleen teknisen vian vuoksi.

Onko Finnairin huollossa tapahtuneilla muutoksilla vaikutusta näihin tapahtumiin?

– Ei ole vaikutuksia. Sinänsä nämä kaksi tapausta eivät liity toisiinsa ja kyseessä oli eri konetyyppi, Remes sanoi.

Kannattako nyt olla huolissaan Finnairin koneiden kunnosta?

– Ei kannata olla huolissaan. Turvallisuus on meille ihan ykkösasia ja siitä pidetään kiinni. Se on lähtökohta meidän kaikelle toiminnalle.

Remeksen mukaan Finnairilla ei tulla lisäämään koneiden huoltoa.

– Koneet huolletaan normaalien huolto-ohjelmien mukaan, niin kuin jo viranomainenkin meitä valvoo ja määrää. Koneilla on aina tietty määritelty huolto-ohjelma ja sitä meillä toki noudatetaan, Remes totesi.

Korjaus 20.5. klo 22:15: Pakkolasku-termi muutettu hätälaskuksi