Kevan Männistö: En vastusta poliittisia virkanimityksiä

Kuntien eläkemiljardeista vastaava Jukka Männistö kertoi pyrkivänsä parantamaan kohuissa ryvettyneen Kevan julkista imagoa. Männistö ei usko keskustalaisuuden vaikuttaneen hänen toimitusjohtajavalintaansa.

Aamu-tv
Kevan toimitusjohtaja Jukka Männistö.
Kuntien eläkevakuutuksen eli Kevan uusi toimitusjohtaja Jukka Männistö on taustaltaan keskustalainen. Valinnasta nousi heti poru pätevyysvaatimusten takia.

Kevan uusi toimitusjohtaja Jukka Männistö ei tyrmää poliittisia virkanimityksiä.

– Poliittisia virkanimityksiä pitää arvioida kysyen, onko ihmisen poliittisesta sitoutuneisuudesta jotain haittaa tehtävien hoitamisessa. En ole poliitikko, mutta olen toiminut poliittisessa toimintaympäristössä sairaanhoitopiirissä. En osaa kategorisesti vastustaa poliittisia nimityksiä, totesi Männistö Ylen aamu-tv:ssä.

Männistö ei usko, että keskustalaisuus vaikutti hänen valintaansa. Hän totesi, ettei mikään taho, toimittajia lukuun ottamatta, kysynyt häneltä Kevan toimitusjohtajan rekrytointiprosessin yhteydessä poliittisesta taustasta. Myös Männistön edeltäjät ovat olleet keskusta-taustaisia.

– En ole peitellyt keskustalaisuuttani. Olen ollut sitä koko ikäni. En tiedä, oliko se tiedossa. Olen ollut kirkollisvaaleissa ehdokkaana keskustan listalla. Olen ollut myös 15 vuotta sairaanhoitopiirin johtajana, ja kuntalaki kieltää aktiivisen politiikkaan osallistumisen puolueissa tai vaaleissa.

Keva perusteli Männistön valintaa hänen työkokemuksellaan muutosjohtajuudesta. Hän on johtanut viimeiset viisi vuotta Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiötä.

Männistö sanoi tarttuvansa ensimmäiseksi Kevan mainekuvan ja ulkoisen imagon parantamiseen. Itse päätehtävä kuntien eläkevakuutusmiljardeista huolehtiminen on hänen mukaansa hoidettu hyvin.

Kevan aiemmat toimitusjohtajat Markku Kauppinen ja Merja Ailus joutuivat eroamaan tehtävästään. Kauppinen keskustaa ravistelleen vaalirahakohun takia, Ailus työsuhdeasunnon verotusarvoon ja työsuhdeautoon liittyvien epäselvyyksien vuoksi.

Männistön valinnasta on tehty jo kantelu oikeuskanslerille. Kantelija katsoo, että toimitusjohtajan kelpoisuusvaatimuksia muutettiin kesken hakuprosessin. Keva on kiistänyt tämän.

– Olen hakemustani arvioinut hakuilmoituksen perusteella. Olen arvioinut työuraani ja kokemustani ja sitä kautta päättänyt hakea virkaa. Hakiessani en ole katsonut Kevan kelpoisuusrekistereitä tai muita sääntöjä, painotti Männistö.