Maa järisi Taiwanissa, koululaisia loukkaantui

Kahden mannerlaajan rajalla sijaitseva maa on altis järistyksille. Tällä kertaa ilmeisesti säästyttiin kuolonuhreilta.

Ulkomaat

Taiwania on täristänyt suhteellisen voimakas maanjäristys. Tainanissa Etelä-Taiwanilla loukkaantui lievästi kolme koululaista, kun järistys pudotti osan luokkahuoneen seinäpinnotteesta heidän päälleen.

Taiwanin seismologien mukaan järistyskeskus oli lähellä Hualienin kaupunkia 18 kilometrin syvyydessä. Voimaksi kerrottiin 5,9 Richeterin asteikolla, jota Taiwanissa käytetään järistysten mittarina. Yhdysvaltain seismologinen keskus arvioi järistyksen voiman 5,6 magnitudiksi ja järistyskeskuksen syvyyden 11 kilometriksi.

Taiwanissa on satanut rankasti useita päiviä. Yhdessä maanjäristyksen kanssa se aiheutti maanvyörymiä, jotka katkaisivat vuoristoteitä. Tärinä tuntui myös pääkaupungissa Taipeissa.

Taiwan sijaitsee kahden mannerlaatan saumalla, joten maanjäristykset ovat tavallisia. Viime kesäkuussa 6,3 magnitudin järistys tappoi neljä ihmistä ja aiheutti laajoja maanvyörymiä. 15 vuotta sitten Taiwanissa sattui suurmaanjäristys, jossa kuoli noin 2 400 ihmistä ja vaurioitui 50 000 rakennusta.

Lähteet: AFP, Reuters