Tanssifestivaali huipentuu tanssijoiden ja koiran Wolfpack -teokseen

Seinäjoen kaupunginteatterissa järjestetään torstaina ja perjantaina tanssifestivaali. Siinä on mukana tanssin eri lajit laidasta laitaan. Yleisö voi myöskin kokeilla työpajoissa hiphoppia, street -tanssia, balettia ja paritanssia. Juhlat huipentuvat Wolfpack-esitykseen, jossa tanssiryhmä Kinetic Orchestran mukana on myös koira.

viihde
Jarkko Mandelin koiransa Ansan kanssa.
Koreografi Jarkko Mandelin koiransa Ansan kanssa.Pasi Takkunen / Yle

Seinäjoella käynnistyy huomenna tanssifestivaali. Se pidetään Seinäjoen kaupunginteatterissa niin sisällä kuin ulkotilassakin. Ulkotilana on kansalaistori teatterin vieressä.

Festivaalilla kaikella kansalla on mahdollisuus kokeilla eri tanssin lajeja työpajoissa. On balettia, street -tanssia, hiphoppia, swingiä, itämaista tanssia, paritanssia.

Anni Koskinen ja Jarkko Mandelin Seinäjoen kansalaistorilla.
Kinetic Orchestran Anni Koskinen ja Jarkko Mendelin Seinäjoella..Pasi Takkunen / Yle

– Täällä voi testata mikä tanssi kiinnostaa. Tanssi on erinomainen liikuntamuoto ja toivoisin erityisesti nuoria poikia ja miehiä kokeilemaan eri tanssin lajeja. Nyt siihen on hyvä mahdollisuus tanssimessuilla perjantaina iltapäivällä, muistuttaa Pohjanmaan läänintaiteilija Hanna Korhonen.

Tanssin ammattilaisille ja alan opiskelijoille on omat työpajansa torstaina. Esitykset ovat yleisölle vapaita.

Festivaali huipentuu perjantai-iltana kun lavalle astuu koreografi Jarkko Mandelin, hänen kookas koiransa alaskanmalamuutti Ansa ja tanssiryhmä Kinetic Orchestra. Heidän Wolfpack -esityksensä kertoo susilauman elämästä.

– Olen opetellut paljon koirien elekieltä. Kun olen alkanut ymmärtää miten ne toimivat ja miksi niin olen sitten jakanut sitä viestiä myös omille tanssijoilleni, kertoo Mendelin.

Ansa tulee näyttämölle kun omistaja viheltää.

- Se tottelee tosi hienosti. Me aloitamme esityksen niin, että Ansa tulee ensimmäisenä lavalle leikkimään. Se tulee kyllä tosi mielellään näyttämölle, sanoo tyytyväisenä Jarkko Mandelin.

- Sudet ovat minusta todella mielenkintoisia ja niiden viestintä tosi kiehtovaa. Minulla on tanssiryhmä ja kuvittelen, että siinä lähestytään laumatoiminnan ydintä. Pyrin toimimaan niin, että siinä laumassa kaikilla on hyvä olla. Susilaumassa on sama idea. Vaikka hierarkkia siellä on paljon enemmän pinnassa, niillä on kuitenkin selvitäkseen yhteinen maali ja yhteiset halut, selventää Mendelin Wolfback-esityksen ja tanssiryhmänsä taustoja.

Seinäjoen kaupunginteatterin tanssifestivaali on osa opetusministeriön tukemaa Tanssi kiertää 2014 -hanketta.