Köyliön nimi ja Säkylän vaakuna katoaisivat kuntaliitoksessa

Köyliö ja Säkylä ovat tehneet kuntaliitossopimusluonnoksen, joka hyväksyttäneen kesäkuussa. Todennäköinen liitos on tarkoitus tehdä ensi vuoden lopussa.

Kotimaa
Köyliön vaakuna.
Köyliön vaakuna kunnantalon seinällä.Yle

Säkylän ja Köyliön kuntaliitos johtaisi Köyliön nimen ja Säkylän vaakunan katoamiseen.

Liitos on tarkoitus tehdä vuoden 2015 lopussa, jos valtuustot hyväksyvät nyt tehdyn alustavan sopimuksen lopullisen version ensi keväänä. Uuden kunnan nimi olisi Säkylä ja sen vaakuna Köyliön vanha vaakuna.

Koulu kiinni Köyliöstä

Sopimus johtaisi myös useiden palvelujen loppumiseen tai yhdistämiseen. Esimerkiksi Köyliön yläkoulu loppuisi.

Kuntien tekemässä yhdistymissopimusluonnoksessa todetaan, että Köyliön yläkoulu siirtyy syyslukukaudesta 2016 alkaen Säkylän yhteiskoulun tiloihin. Alakouluverkko säilyisi liitoksessa ennallaan, mutta oppilaaksiottoalueet saatetaan laittaa uusiksi.

Mäenpäästä kunnanjohtaja

Yhdistymissopimuksessa todetaan myös, että uudessa Säkylän kunnassa kirjastojen aukioloaikoja supistetaan ja uuden kunnan hallinto keskitetään pääosin Säkylän nykyiseen kunnanvirastoon.

Uuden kunnan johtajana toimii sopimusluonnoksen mukaan Säkylän nykyinen kunnanjohtaja Teijo Mäenpää.

Valtionapu pääosin velkoihin

Yhdistymisessä saatava valtionapu käytetään niin, että 70 prosenttia avustuksesta laitetaan terveydenhuollon kuntayhtymän velkojen maksuun, ja loppusumma jaetaan puoliksi Köyliöön ja Säkylään tehtäviin investointeihin. Avustuksen suuruus on kaksi miljoonaa euroa.

Keskeisiä investointeja ovat sopimusluonnoksen mukaan Köyliön vanhustentalon laajennus, Taitotalon korjaus, Katismaan saunan rakentaminen, kunnan omistamien teiden ylläpito, katuvalaistuksen elohopeapolttimoiden vaihtaminen ja viemäriverkoston korjaukset