1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hamina

Ekaluokkalaisten marssiesitys Haminassa käynnistyy Elefanttimarssilla – katso video

Haminan Keskuskoulun ykköset ovat harjoitelleet Tattoo-esitystä torstaista vanhempainiltaa varten. Lasten Tattoo on oma versionsa Haminassa keskikesällä järjestettävästä kansainvälisestä Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaalista.

Hamina
Lapsia rivissä koulun pihalla.
Ekaluokkalaisten marssiesitys Haminassa käynnistyy Elefanttimarssilla.

Pienet jalat tömistelivät keskiviikkona Haminassa kun kolmisenkymmentä Keskuskoulun ykköstä harjoittelivat Tattoo-esitystä torstaista vanhempainiltaa varten. Lasten Tattoo on oma versionsa joka toinen vuosi Haminassa keskikesällä järjestettävästä kansainvälisestä Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaalista.

1A luokan oppilas Anton Terämä kertoo, että esitystä on harjoiteltu kahden viikon ajan. Yksi marsseista oli Elefanttimarssi, josta oli tehty oma versio esitystä varten: "Yksi pieni orkesteri marssi näin..."

Oppilaat ovat itse askarrelleet rekvisiitaksi rumpuja ja Suomen, Ruotsin ja Viron lippuja. Keppihevoset ovat uljaita ratsuja.

Aivan ilman kommelluksia esitykseen valmistautuminen ei kuitenkaan mennyt. 1B luokan oppilaat Nuppu Teräslahti ja Karoliina Berlin ilmiantavat koulunjohtajan Vesa Uotilan siitä, että esiintyjille oli ostettu liian isot housut esitystä varten.

– Ne ovat liian isot. Mulla on hakaneula niissä, Teräslahti sanoo.

– Ja mulla on kumilenksut täällä, Berlin komppaa.

Ruotsi ja Viro tutuiksi marssimalla

Vesa Uotila kertoo, että marssiminen ei ole kuitenkaan pelkkää leikkiä ja kujeilua – takana on myös idea. Ajatus lasten Tattoosta lähti kansainvälisyyskasvatuksesta.

– Meillä on mukavia ystävyyskuntia, Virossa Paide ja Ruotsissa Falun. Oppilaat leikkivät olevansa paidelaisia ja falunilaisia, Uotila kertoo.

Yksi pieni orkesteri marssi näin...

Keskuskoulun ykkösluokkalaiset

Oppilaat harjoittelivat esitystä varten ruotsinkielisen ja vironkielisen marssilaulun. Vaikka lasten mielestä marssien sanojen opettelu ei kovin kummoinen urakka ollut, vieraskielisten laulujen opetteleminen vaati silti tunnollista harjoittelua. Karoliina Berlin kertoo harjoitelleensa lauluja vielä keskiviikkoaamuna koulumatkallaan. Uotila kertoo, että Haminan ystävyyskaupunkeihin tutustumista jatketaan ylemmillä luokilla.

Oppilaiden mielestä marssiminen on ollut kivaa.

– Ei sitä nyt typeräksikään vai sanoa, Julia Reinikkala toteaa topakasti.

Lue seuraavaksi