Tähystyslennoilla näkyi useita myrskytuhoja Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen tiedustelulennoilla havaittiin metsissä useita myrskytuhoalueita, joissa puita oli kaatunut runsaasti. Lennot suoritti pelastuslaitoksen pyynnöstä Joensuun lentopelastuskerho.

luonto
Myrskytuhoja Lieksan metsissä toukokuussa 2014.
Pohjois-Karjalan pelastuslaitos

Tiistai-iltana maakunnan yli pyyhkäissyt ukkosrintama teki Lieksan pohjoispuolella tuhojaan, kerrotaan Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta.

– Lieksan Nurmijärven ja Ruunaan välisellä alueella on useampia pieniä myrskytuhoalueita, kertoo päivystävä palopäällikkö Ville Leinonen Ilomantsista.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen pyynnöstä Joensuun lentopelastuskerho teki tähystyslennon kolmelle alueelle, joiden yli ukkosrintama tiistai-iltana kulki.

– Lennot tehtiin Vuonislahden ja Hatunkylän suunnalla ja Nurmijärvien ja Ruunaan välisellä alueella. Kolmas lento tehtiin Polvijärven suunnalla, kertoo Leinonen.

Pelastuslaitos halusi tarkastella ukkospuuskan tekemiä tuhoja Lieksan suunnalla ilmasta käsin, sillä ylhäältä katsoen tuhot löytyvät helpommin ja nopeammin.

– Näemme, onko myrskytuhoalueella vakituisesti asuvia ja pääseekö pelastuslaitos esteettä paikalle. Ilmasta katsottuna on helpompi katsoa tilannetta kuin lähteä tiettömälle taipaleelle.

Pahimmillaan ilman sähköjä oli 4 000 Pohjois-Karjalan Sähkön asiakasta. Keskiviikkona iltapäivällä sähköttömiä talouksia oli Lieksan alueella yli 100.

TARKENNETTU 22.5.2014 klo 12:35: Tähystyslentoja tehtiin yksi, kolmelle ei alueelle.