1. yle.fi
  2. Uutiset

Ruokolahden Kirkonkylän koulussa kosteusvaurioita

Koulutyö rakennuksessa voi kuitenkin jatkua. Kunta päättää kesän alussa, kuinka sisäilmaongelma ratkaistaan.

sisäilma

Ruokolahden Kirkonkylän koulu kärsii kosteusvaurioista. Työterveyslaitoksen selvityksen alustavat tulokset kertovat, että rakennuksessa on merkkejä kosteusvaurioista. Selvityksen perusteella vauriot eivät ole peräisin rakennusvirheestä, vaan kosteus on kertynyt rakenteisiin pitkän ajan kuluessa.

Alustavien tulosten perusteella koulutyö Kirkonkylän koulussa voi jatkua eivätkä terveysviranomaiset vaadi koulua käyttökieltoon. Kunta pohtii koulun tulevaisuutta tarkempien asiantuntijaselvitysten valmistuttua. Kunnanhallitus pohtii koulun tilannetta kesäkuun alussa.

Rakennuksen tiilaa ryhdyttiin tutkimaan, sen jälkeen kun henkilökunta alkoi oireilla. Kunnan sisäilmatyöryhmä seuraa nyt tilannetta ja ryhtyy toimiin koulun sisäilman parantamiseksi. Oppilaiden vanhempia pyydetään ottamaan yhteyttä koulun terveydenhoitajaan, jos lapset oireilevat mahdollisesti sisäilman takia.

Kirkonkylän koulu on rakennettu vuonna 1971. Koulua peruskorjattiin vuosina 2007–2009. Silloin saneerattiin myös ilmastointilaitteet ja ne on todettu edelleen pääosin toimiviksi.

Lue seuraavaksi