1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Puoluesihteerit: Kisa äärimmäisen tiukka, vasta sunnuntai ratkaisee vaalit

Kokoomuksen ja perussuomalaisten puoluesihteerit eivät usko, että äänestysprosentti nousisi yli 50:n.

Ylen aamu
Aamu-tv:ssa Taru Tujunen Kokoomuksesta, Riikka Slunga-Poutsalo Perussuomalaisista sekä Timo Laaninen Keskustasta.
Eurovaaleihin on enää muutama päivä. Ylen eurovaaligallupin mukaan Kokoomus, Perussuomalaiset ja Vasemmistoliitto ovat voittamassa eurovaaleissa. Aamu-tv:ssä vaalikamppailun loppumetrien tunnelmia valottivat puoluesihteerit Taru Tujunen Kokoomuksesta, Riikka Slunga-Poutsalo Perussuomalaisista sekä Timo Laaninen Keskustasta.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen ja keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen katsovat, että Ylen tuore eurovaalien kannatusmittaus kertoo kilpailun tiukkuudesta. Vasta sunnuntai ratkaisee.

- Kisa on erittäin jännittävä. Se ratkaisee, miten äänestäjät lähtevät sunnuntaina liikkeelle, sanoo Laaninen.

Tujunen, Laaninen ja perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo olivat Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Slunga-Poutsalo harmittelee, että ennakkoäänestys oli heikkoa. Hänen mielestään se tuki lähinnä kokoomuksen ja RKP:n ehdokkaita.

Laaninen sanoo, että tavoite äänestysprosentissa on yli 50. Tujunen puolestaan arvioi, ettei yli 50 prosentin päästä. Slunga-Poutsalo veikkaa, että uurnilla käy noin 43 - 45 prosenttia äänioikeutetuista.

Viime eurovaaleissa 2009 äänestysprosentti oli 40,3.

Kokoomus, perussuomalaiset ja vasemmistoliitto ovat voittamassa kukin lisäpaikan eurovaaleissa. Uusimmassa kannatusmittauksessa eurovaalien suurin puolue olisi kokoomus.

- Olemme asettaneet tavoiteeksi neljä paikkaa, mutta se on tiukilla, sanoo Tujunen.

Tussahdus vai jytky?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on sanonut, että eurovaaleissa perussuomalaisista tulisi Suomen suurin puolue. Jääkö eurojytky tussahdukseksi?

- En sanoisi tässä vaiheessa sanomaan, että jää tussahdukseksi, sanoo Slunga-Poutsalo.

Hän korostaa, että tulos nähdään vasta sunnuntai-iltana.

- Samoinhan arvioitiin eduskuntavaalien 2011 alla. Silloin juuri viikkoa ennen annetuissa gallupeissa meidän kannatuksemme oli 13 prosentin paikkeilla ja vaali-iltana se oli 19.

Laaninen puolestaan uskoo, että keskustan kannatus nousee yli 20 prosentin.

- Kyllä me tuo kokoomus vielä haastetaan. Yritämme saada omat kannattajamme liikkeelle. Olemme vielä tällä viikolla yhteydessä kaikkiin 300 kunnallisjärjestöön viimeisillä tsemppiviesteillä.

Lue seuraavaksi