1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Lappeenrannan EU-Venäjä-innovaatiofoorumi perutaan – syynä Ukrainan kriisi

Järjestäjät uskovat, että Ukrainan tilanne on vaikuttanut foorumin suosioon. Myös seminaarin esiintyjiltä alkoi tulla peruutuksia.

Kuva: Ahti Nuottimäki

Lappeenrannassa kesäkuun alussa järjestettäväksi aiottu EU-Venäjä-innovaatiofoorumi perutaan. Ukrainan tilanne on vaikuttanut seminaarin järjestelyihin siinä määrin, että foorumia on päätetty lykätä myöhempään ajankohtaan. Uutta ajankohtaa ei ole päätetty.

Foorumin osanottajamäärä jäi vähäiseksi, viime hetken peruutuksia alkoi tulla ja myös joidenkin puhujien osallistumisessa oli epävarmuutta. Seminaarin puhujiksi oli tulossa suomalaisten ja venäläisten asiantuntijoiden lisäksi muun muassa johtaja Keisuke Sadamori kansainvälisestä energiajärjestöstä IEA:sta.

Tapahtuman järjestäjiä ovat Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto. Innovaatiofoorumin teema oli tällä kertaa vihreä talous.

Foorumin oheistapahtumat, yliopistoyhteistyöhön keskittyvä Bridge-seminaari, startup-kesäkoulu ja Green Innovation -kilpailun finaali toteutetaan suunnitellusti.